• Zmaga in poraz za potrditev prvega mesta v skupini

  1. SKL,  Skupina 01

  12.04.2015 ob 09:00, športna dvorana P.T.Debro v Laškem, sodnika: Luka Gobec in Tjaša Unverdorben

  ŠD JANA ATHLETE: ŽKK POMURJE 40: 37

  Rezultat po četrtinah: (18:11, 6:15, 10:0, 6:11)

  JANINA: ŽKK POMURJE  27: 33

  Rezultat po četrtinah: (21:10, 4:15, 0:2, 2:6)

  Komentar Davorin Pok:

  Selekcija U-11 je zadnji turnir v drugem delu gostovala v Laškem. Prvo tekmo proti domačinkam smo igrali še malenkost zaspano, saj smo prikazali preveč neodločno in medlo igro. Skoraj dobljeno tekmo smo na koncu izgubili, saj so domačinke z zelo borbeno igro na koncu zmagale. To je bila za njih prva zmaga v drugem delu in seveda povsem zaslužena. Drugo tekmo smo igrali proti ekipi iz Rogaške Slatine. Proti njim vsako drugo tekmo zmagamo in glede na to, da smo prejšnjo izgubili, smo tokrat zmagali. Prikazali smo povsem drugačen obraz, borili se za vsako žogo in za vsak centimeter igrišča za kar smo bili na koncu nagrajeni. Čestitke igralkam za prikazano igro.

   

  Share on Facebook
 • Komentar trenerja ob koncu sezone U17

  siky1Trener Simona Kuzma:

  Ob koncu tekmovalne sezone lahko potegnemo črto in začnemo razmišljati o dogajanju čez celotno sezono, ki je trajala od septembra do marca.

  V prvem delu tekmovanja smo se uvrstili na četrto mesto v skupini, kar je glede na konkurenco v najmočnejši skupini, odličen rezultat. V drugem delu pa smo se prav tako uvrstili na četrto mesto, katero pa ni tako zelo zadovoljivo glede na kvalitete, ki jih imamo in smo po mojem mnenju boljši od nekaterih nasprotnic v tej skupini. Vendar pa so nas v drugem delu sezone začele pestiti poškodbe in bolezni, ki jih nikakor nismo mogli nadomestiti. Smo ekipa, ki lahko premaga skoraj vsako ekipo v ligi, vendar pa, če nismo v popolni postavi in so obiski treningov bolj površni, lahko tudi z vsako ekipo v ligi izgubimo. To se je na koncu sezone tudi pokazalo in rezultati so potrdili to tezo.

  Glede na prikazano in glede na vse težave, ki so nas spremljale skozi celotno sezono, lahko rečem da sem zadovoljna z rezultati v prvem delu tekmovanja in v prvi polovici drugega dela. Nato so težave s poškodbami pokazale šibko stran naše ekipe, ki se odraža predvsem v malo številčnosti igralk in preslaba udeležba mlajših igralk na treningih, ki bi nam v teh trenutkih prišle še kako prav. Moram pa pohvaliti nekatere mlajše igralke, ki so se lepo priključile naši ekipi in na koncu sezone zelo dobro izkoristile svoje minute na igrišču.

  Čestitam puncam za uspešno sezono. S trdim delom v bodoče se lahko nadejamo še lepših rezultatov in napredka.

  Ob tem bi se rada še zahvalila staršem za potrpežljivost in nekaterim tudi za čas in voljo, ki so ga žrtvovali za prevoze na tekme.

  Share on Facebook
 • Komentar trenerja ob koncu sezone U15

  gomboc2Trener Mitja Gomboc:

  V sezoni 2014/2015 sem prevzel vodenje selekcije U15, ki je bila po starosti v primerjavi z nasprotnimi ekipami bistveno mlajša. Na začetnih treningih sem preveril košarkarsko znanje in ugotovil kar nekaj pomanjkljivosti v košarkarskih taktično-tehničnih elementih, saj se je pokazala realna slika minulega dela tako da nas je čakalo veliko dela da nadoknadimo zamujeno. Škoda da smo imeli na razpolago samo dva treninga na teden, ker bi lahko igralke še bolj napredovale in posledično boljše igrale. Še dodatna težava pri nekaterih igralkah je bil obisk samo enega treninga, kar je pa seveda občutno premalo.

  Na začetku prvega dela smo imeli malce smole, saj smo nastopili proti najboljšim ekipam v Sloveniji, kar je bilo pri tem dobro je to, da so lahko igralke dobile informacijo, kako se igra košarka in kje so same s košarkarskim znanjem. Na začetku smo imeli visoke poraze, ko pa smo igrali proti enakovrednim ekipam so igralke lažje pokazale da znajo igrati košarko in smo tudi začeli zmagovati. Videlo se je, da ima ekipa potencial, vendar bo potrebno vsaj za 2 x povečati število treningov. V 2. delu so igralke pokazale veliko več želje po igranju dobre košarke in se na tekmah trudile po svojih najboljših močeh, razen ene tekme v Šmarjah pri Jelši.

  Glede na obisk treningov in vložek v njih je napredek pri posameznih igralkah zelo različen, nekatere igralke so zelo napredovale, druge pa nekoliko manj. Pohvalil bi Uršo Sever, Lucijo Kadiš, Blažo Čeh, Bruno Čeh, Ano Lukač in v zadnjih tednih, ko je zelo spremenila odnos do treningov in igre tudi Lucijo Cor, s katero sem na začetku imel nekaj težav predvsem z obnašanjem.

  Obenem moram pohvaliti ostale igralke za trud, vendar sem pri njih opazil nekoliko manjši napredek, kar je pa posledica predvsem slabega obiska treningov. Od nekaterih igralk sem pričakoval več in upam da bodo v naslednji sezoni bolj zavzeto trenirale in tako bolj napredovale v igre. Pred vsem bodo morali dvignit obisk treningov, ker sta dva treninga na teden absolutno premalo.

  S sezono sem zadovoljen, vem da bi lahko bilo tudi boljše, saj so igralke tega tudi sposobne, imajo pa zato v naslednji sezoni lepo priložnost da še bolj napredujejo, tudi zato, ker bodo igrale proti svojim vrstnicam.

  Share on Facebook
 • Komentar trenerja ob koncu sezone U13

  pok2
  Trener Davorin Pok:
  Po nekaj prespanih nočeh po končanem prvenstvu v kategoriji U-13 lahko podamo končno oceno. Mislim, da nas večino obdajajo mešani občutki. Prvi del prvensta smo končali na drugem mestu v skupini, drugi del prvenstva smo končali na zadnjem mestu v skupini in v tretjem delu smo bili ponovno drugi v skupini.

  Glede na to, da igralke učimo, da rezultat ni pomemben, pomembna je naša predstava na vsaki tekmi o rezultatih ne bi več. Tukaj pa sedaj pridejo na vrsto mešani občutki o letošnjem prvenstvu. Letos smo na več tekmah pokazali, da sodimo v sam vrh, vendar rezultati tega ne kažejo. Vzroki? En je sigurno sam obisk na treningih, ko se nas redkokdaj znajde več kot sedem. V tej kategoriji je pomembna kolektivna taktika in s sedmimi igralkami je trening težko izpeljati. Zakaj je obisk slab? En od vzrokov je sigurno na mojih ramenih, saj sem pred začetkom prvenstva povedal, da je minimalni tedenski obisk treh treningov. Drugi od vzrokov je na starših, saj se velikokrat starši bolj kot igralke držijo teh treh treningov. Vsi se pramalo zavedamo, da imajo punce rade ta šport, da poleg vseh šolskih obveznosti rabijo nekaj za sprostitev in rekreacijo. Rade imajo tudi televizijo, računalnik, telefone … Meni kot bivšemu igralcu, trenerju in nenazadnje tudi staršu ni razumljivo, da jim kot starši poleg vseh ljubezni, ki jih imajo za kazen včasih odvzamemo ravno rekreacijo. Potem je tu obisk na tekmah. V drugem delu prvenstva smo na dveh od treh turnirjih ostali brez točk za sodelovanje. Tukaj si recimo ne moremo predstavljati, da nekatere igralki ne grejo na tekmo pač zato, ker se jim je v tistem trenutku zazdelo, da ne grejo. Težko je gledati obraze tistih igralk, ki zjutraj pridejo na zbirno mesto in z nestrpnostjo štejejo igralke. In potem videti njihove obraze, ko vidijo, da ena igralka manjka do deset in ko bo ves trud na turnirju zaman. Toliko o tem in vsem nam malo v razmislek. Skupaj bomo sigurno dosegli še več. Nenazadnje imamo ogromno talentiranih in pridnih punc, ki prihajajo na treninge se učit in pustiti zadnje atome moči, da naredijo nekaj dobrega za sebe, klub in nenazadnje tudi vas starše, saj vsi prihajamo na tekme s ponosom, ko gledamo svoje otroke.

  Čestitke mojim igralkam za borbeno predstavo na in ob igrišču!

  Share on Facebook
 • Najmlajše gostovale v Rogaški Slatini

  1. SKL,  Skupina 01

  29.03.2015 ob 09:00, športna dvorana Janina v Rogaški Slatini, sodnika: Matija Belej in Maša Krebs

  ŠD JANA ATHLETE: ŽKK POMURJE 29: 42

  Rezultat po četrtinah: (15:24, 0:2, 6:10, 8:6)

  JANINA: ŽKK POMURJE  31: 25

  Rezultat po četrtinah: (12:14, 3:4, 6:7, 10:0)

  za ŽKK Pomurje so nastopile:

  Vita Jelenovec, Vesna Mate, Selina Gyorek, Alma Brinar, Hana Rep, Lana Vidovič, Zara Kovač, Mia Žekš, Zoja Slavic, Urška Jošar, Pia Gaja Perš, Živa Rituper, Kalina Grančarova, Naja Kovačič, Lara Copot

  Miša Copot:

  V nedeljo so najmlajše košarkarice morale že zgodaj vstati, saj so v Rogaški že ob 9.00 začele tekmo proti domačinkam. Ekipo iz Rogaške jim je do zdaj uspelo premagati dvakrat – na domačem terenu, v Rogaški pa so tudi tokrat izgubile. Naša dekleta so bila prve tri četrtine v vodstvu, a jim je v zadnji četrtini zmanjkalo moči, domačinkam pa je šlo vse kot po maslu. Veliko bolje so se naše košarkarice odrezale na tekmi proti ŠD Jana Athlete. Skozi celo tekmo so s prepričljivo igro obdržale vodstvo do konca. Dekleta so bila z izkupičkom obeh tekem zadovoljna in so dobila nov elan za še zadnje obračune.

   

  dvadva

  Share on Facebook
 • Kadetinje sezone sklenile s porazom

  1. SKL, 10.krog – Skupina 1B vzhod

  28.03.2015 ob 09:00, dvorana ŠRC Ježica, sodnika: Tomaž Martini in Martin Stanovnik

  PANTER ILIRIJA: ŽKK POMURJE   79:45

  Rezultat po četrtinah: (18:12, 21:16, 23:12, 17:5)

  Strelke in igralke ŽKK Pomurje:

  Ajda Pejčić 14 (2×3 in 6/9), Nina Domjan 9 (1/3), Maruša Kovač 7 (3/4), Aleksija Rainer, Sanja Toplak 3 (1/4), Tara Tratnjek, Urša Sever 5 (1X3), Alja Roudi 2 (2/2), Melani Dolgov 5 (3/4)

  LESTVICA:

  Skupina 1B vzhod
  Ne Ekipa Z/P Točke
  1. Panter Ilirija 5/3 13
  2. Ježica 5/3 13
  3. Domžale 5/3 13
  4. Pomurje 3/5 11
  5. Maribor A 2/6 10
  Share on Facebook