• Zmaga kadetinj proti reprezentanci Katarja

  Mednarodna prijateljska tekma kadetinj

  17.08.2015 ob 17:30, športna dvorana OŠ1 v Murski Soboti, sodnik: Mitja Gomboc

  ŽKK POMURJE: QATAR U17   42: 41

  Rezultat po četrtinah: (8:12, 15:10, 11:7, 8:12)

  Igralke in strelke Žkk Pomurje: Melani Dolgov 8 (8/10), Ajda Pejčić 8 (6/12), Tara Tratnjek 7 (3/7),  Bruna Čeh 6 (0/2), Lucija Kadiš 6 (4/8), Kiara Marinič 4, Eneja Šoštarec 2, Maruša Kovač 1 (1/2), Sanja Toplak, Blaža Čeh, Ana Lukač, Alja Roudi

  Potem, ko so naša dekleta z današnjim dnem pričela priprave na novo sezono, jih je že prvi dan čakalo srečanje proti kadetski reprezentanci Katarja, ki se mudi na pripravah v Sloveniji. Glede na poškodbe in počitniško odsotnost nekaterih igralk, je naša ekipa nastopila s kombinirano zasedbo, kjer so dobila priložnost nekatera mlajša dekleta. Glede na začetek sezone so dekleta odigrala zadovoljivo in si priigrale zanimive mednarodne izkušnje in na koncu tudi tesno zmago.

  Share on Facebook
 • Dunking Devils v Murski Soboti

  V sklopu festivala Soboški dnevi, se je danes v Murski Soboti predstavila ena vodilnih svetovnih akrobatskih skupin Dunking Devils in s spektakularno predstavo in zabijanji navdušila občinstvo na Trgu kulture.
  V okviru spektakla pa so se v zanimivi košarki 3 na 3 predstavila tudi dekleta Ženskega košarkarskega kluba Pomurje.

  Share on Facebook
 • Najmlajše (U9) košarkarice navdušile

  1. SKL,  Skupina Vzhod U9

  13.06.2015 ob 10:00, športna dvorana OŠ1 v Murski Soboti, sodnika: Miha Tručl in Natalija Rebrica

  ŽKK POMURJE: ATHLETE CELJE   15:13

  Rezultat po četrtinah: (8:8, 3:1, 1:3, 3:1)

  ŽKK POMURJE: MARIBOR B   18:10

  Rezultat po četrtinah: (9:7, 3:1, 3:1, 3:1)

  ŽKK POMURJE: MARIBOR A   10: 18

  Rezultat po četrtinah: (7:9, 1:3, 1:3, 1:3)

  V neznosni vročini in sopari so naše najmlajše danes gostile in tudi odigrale tri tekme proti ekipam Maribor A, Maribor B in Athlete Celje. Dekleta ŽKK POMURJE so navdušile s pristopom, željo in kombinatorno in kolektivno igro. Za željo, trud, prikazano igro, za vsak koš in zmago jim iskreno čestitamo.

  Za našo ekipo so nastopile: Selina Gyorek, Zoja Slavic, Alma Brinar, Naja Kovačič, Neža Lukač, Pia Gaja Perš, Vita Jelenovec, Lara Copot in Vesna Mate.

  Komentar trenerja Davorin Pok:

  Na zadnjem letošnjem turnirju v Murski Soboti so sodelovale ekipe iz Celja in dve ekipi iz Maribora. Mi smo se tokrat zbrali v popolni zasedbi. Celoten turnir smo igrali zelo domiselno in kombinatorno, vendar nikakor nismo mogli zadeti koša. Z malo več sreče in koncentracije pri samih zaključkih, bi lahko bil rezultat še bolj ugoden. Mislim, da smo glede same košarkarske igre pokazali največ od vseh ekip, kar pomeni, da je pred nami svetla košarkarska prihodnost.

  Share on Facebook
 • Lepa predstava prijateljskih ekip

  Po koncu ligaškega tekmovanja imajo naša dekleta nekoliko manj tekem, je pa zato več možnosti za preizkušanje pridobljenega znanja na treningih. Dekleta rojena leta 2003 in mlajše so na domačem igrišču pričakale vrstnice iz Maribora, s katerimi izredno dobro sodelujemo in smo res vzpostavili prijateljske odnose. Kljub prijateljstvu pa so tekme vedno borbene in napete, tako tudi današnja ni bila izjema. Dekleta so pokazale svoje znanje in napredek v igri, zmage pa so se veselile igralke Pomurja. Obema ekipama čestitke za prikazano.

  Za Žkk Pomurje so nastopile: Živa Rituper, Mia Žekš, Zara Kovač, Lana Vidovič, Kalina Grančarova, Pia Klemar, Tina Fartek, Alja Toplak, Ana Lukač, Blaža Čeh, Maja Rengeo, Staša Horvat in Aneja Stojko.

  Share on Facebook
 • Dve zanesljivi zmagi v Litiji

  1. SKL,  Skupina Vzhod 03

  16.05.2015 ob 12:30, športna dvorana Litija, sodnika: Elvir Begić in Črt Medved

  LITIJA: ŽKK POMURJE   25: 49

  Rezultat po četrtinah: (16:10, 2:15, 0:16, 7:8)

  ŽKK POMURJE: JANINA   46:29

  Rezultat po četrtinah: (17:22, 11:0, 4:7, 14:0)

  Za Pomurje so nastopile: Mia Žekš, Zara Kovač, Živa Rituper, Nastja Klement, Urška Jošar, Kalina Grančarova, Melani Seretin. Hana Rep, Sanja Balažic, Alma Brinar

  Komentar Davorin Pok:

  Turnir v Litiji se je začel z našo najdaljšo potjo iz Murske Sobote, nekaj po deveti uri zjutraj.  Na cilj smo prispeli po dveh urah in pol vožnje, malce načeti od poti, vendar pripravljeni na igro. Prvo tekmo smo igrali proti domači ekipi iz Litije. Borbene domačinke so v začetku držale korak z nami, saj se nam je na začetku dvoboja poznala dolga in naporna pot. V nadaljevanju smo odigrali po svojih najboljših močeh in tekmo mirno pripeljali do konca. Igralke so upoštevale vsak trenerjev nasvet in so zelo dobro opravile svojo nalogo. Po tekmi so se naše in domače igralke posladkale s sladkarijami, za katere je poskrbela naša kapetanka Mia, ki je praznovala rojstni dan. Druga tekma proti igralkam iz Rogaške Slatine je potekala od prve do zadnje minute po navodilih trenerja in tako so se igralke veselile nove zmage. Za največjo dozo adrenalina pa nas je na parkirišču pričakala majhna nevšečnost in sicer predrta guma. Spretne roke dveh staršev so hitro zamenjale gumo, tako da smo lahko krenili na pot domov. Čestitke dekletom za odlično predstavo na obeh tekmah.

  Share on Facebook
 • Najmlajše pionirke suverene na domačem igrišču

  1. SKL,  Skupina Vzhod 03

  10.05.2015 ob 10:00, športna dvorana OŠ1 v M.Soboti, sodnika: Natalija Rebrica in Miha Žibrat

  ŽKK POMURJE: LITIJA   50: 19

  Rezultat po četrtinah: (22:15, 13:0, 7:2, 8:2)

  ŽKK POMURJE: JANINA   35: 19

  Rezultat po četrtinah: (15:11, 4:0, 6:3, 10:5)

  Za Pomurje so nastopile: Mia Žekš, Lana Vidovič, Zara Kovač, Živa Rituper, Nastja Klement, Kalina Grančarova, Melani Seretin. Hana Rep, Sanja Balažic, Selina Gyorek, Zoja Slavic

  Komentar Davorin Pok:

  3. Krog tekmovanja v selekciji u-11 smo odigrali v Murski Soboti, nasprotnice so bile Litija in Rogaška. Prvo tekmo smo odigrali proti ekipi iz Litije, s katero smo se srečali prvič. Takoj smo prevzeli pobudo in naredili veliko razliko, s katero smo tekmo pripeljali mirno do konca. Drugo tekmo smo odigrali proti ekipi Rogaške. Tokrat smo bili mi na vrsti za zmago in tako smo šli tudi v igro. Dominirali smo v vseh fazah košarkarske igre. Igralke so pokazale visok nivo borbenosti, odlično igro v fazi branjenja in kar nekaj igralk je izkoristilo priložnosti v napadu. Tako smo zasluženo dobili obe tekmi na tem turnirju. Čestitke igralkam!

  Share on Facebook