Začetek za mlajše pionirke

14.10.2017 ob 10:00, Športna dvorana Slovenske Konjice

PODČETRTEK: ŽKK POMURJE   33 : 30

(13:9, 2:4, 10:16, 8:1)

 

KONJICE: ŽKK POMURJE   44 : 14

(18:0, 6:2, 14:4, 6:8)

 

Komentar turnirja trener Davorin Pok:

Po nekaj mesečnem premoru se je za nas začelo letošnje prvenstvo v kategoriji u13. Prvi turnir smo odigrali v Slovenskih Konjicah. Prvo tekmo smo odigrali proti ekipi iz Podčetrtka, kjer se je videlo, da smo v samih osnovah košarke zelo šibki. Dekleta so poskušala nadomestiti to z borbo, kar jim je na koncu tudi skoraj uspelo. Tekmo smo izgubili za vsega 3 točke. Drugo tekmo smo odigrali proti domačinkam, katere so vsaj nekaj razredov nad nami. Našo ekipo čaka precej dela. Dekleta so na zadnjih treningih pokazale, da so lačne dela in učenja, potrebujejo samo čas. Dekleta so perspektiva, zdaj je na vrsti delo s katerim bomo nadoknadili zamujeno in že na naslednjem turnirju pokazali, da se da s pravilnim pristopom v kratkem času odpraviti veliko osnov košarke, ki nam povzročajo preveč težav.

 

 

Žreb ženske Extra lige v košarki

Danes je v Domžalah potekal žreb Ženske Extra lige, ki vstopa v drugo sezono. Po uspešnem prvem letu bo letos liga deležna nekaj sprememb, ki bodo ligo naredile še močnejšo. Nastopile bodo tri nove ekipe in sicer KK Jelša Šmarje, ŠD KOŠ Primorska in nam dobro znani in prijateljski hrvaški ŽKK Radost. Žreb so opravile igralke desetih klubov, koliko jih nastopa v dvokrožnem ligaškem sistemu. Tudi letos bo odigran All Stars v mesecu januarju in zaključni turnir najboljših štirih ekip konec aprila.

Liga je namenjena razvoju mladih igralk z novim imenom zaradi boljše prepoznavnosti se sedaj imenuje ŽENSKA EXTRA LIGA.

V prvem krogu je naša Urša Sever izžrebala tekmo proti ekipi KK Jelša Šmarje in sicer v domači dvorani, datum tekme pa je predvidoma 15.oktober.

SloveniaBall 2017 tudi z našo reprezentantko

Po šestih letih je v dresu državne reprezentance ponovno nastopila tudi članica Žkk Pomurja. Državna reprezentanca je nastopila na 13. turnirju SloveniaBall, ki v tej starostni kategoriji predstavlja najmočnejši reprezentančni turnir v Evropi.
Blaža Čeh je v državnem dresu nastopila izjemno uspešno, odigrala vse tekme, kot članica udarne petorke imela daleč največjo minutažo in bila druga strelka (36 točk), druga asistenka (7 asistenc) in  druga skakalka ekipe (27 skokov), ki je prvič v zgodovini tekmovanja sploh osvojila ta močan turnir. Ekipa je v predtekmovanju premagala reprezentance Ukrajine in Izraela ter izgubila z Madžarsko, v nadaljevanju pa so dekleta v polfinalu premagale reprezentanco Italije in v finalu še ekipo Madžarske.

Sam turnir je pokazal da v Žkk Pomurju z mladimi delamo odlično in da dekleta z trdim delom lahko dosegajo najvišje športne sanje. Čestitke!

Drugo mesto članic v Čakovcu

27.05.2017 ob 12:00, Športna dvorana Ivanovec pri Čakovcu

VINDI VARAŽDIN: ŽKK POMURJE   51 : 39

(8:7, 7:20, 10:11, 14:13)

Strelke in igralke Žkk Pomurje: Nina Domjan  13 (3:5), Tara Tratnjek  10, Bruna Čeh  4, Natalija Rebrica  4, Kiara Marinič  3 (3:6),  Lucija Cör 2, Urša Sever

RADOST ČAKOVEC: ŽKK POMURJE   60 : 63

(8:10, 17:14, 15:8, 23:28)

Strelke in igralke Žkk Pomurje: Nina Domjan  24 (1:1, 1×3), Kiara Marinič  10 (2:3), Tara Tratnjek  9 (2:4, 1×3), Natalija Rebrica  7 (1:2),  Bruna Čeh  6, Urša Sever  3 (1×3), Lucija Cör 3 (1×3)

 

Komentar turnirja trener Slavko Domjan:

Naša članska ekipa je nastopila na prijateljskem turnirju, ki ga je organiziral ŽKK Radost iz Čakovca. Ob domači in naši članski vrsti je nastopila še ekipa ŽKK Vindi iz Varaždina.

Odigrani srečanji sta nam služili kot koristno podaljšanje tekmovalnih aktivnosti pred mesecem zaključene tekmovalne sezone 2016/17, čeprav smo zaradi službeni in šolskih obveznosti nastopili brez Alje Samec, Maše Črnko, Viktorije Slivnjek ter Alje Roudi. Hkrati smo obe srečanji izkoristili za izdaten test mlajših igralk, ki so v pretekli sezoni sicer že nastopale v članski vrsti vendar s skromnejšo minutažo.

Na obeh srečanjih so dekleta pokazala solidno predstavo, vendar je bila opazna neuigranost kot posledica prej omenjenega testa mlajših. Borbenosti in določenega tehničnega znanja dekletom ne gre oporekati, je pa bilo v igri ob nekaj zelo dobro izpeljanih napadih tudi precej začetniških napak. Ob sicer skromni zasedbi osmih igralk smo v drugem srečanju morali »prebroditi« še poškodbi Natalije in Tare, zato moramo biti ob enem porazu in zmagi z drugim mesto povsem zadovoljni.

Gostitelju ŽKK Radost se iskreno zahvaljujemo za povabilo ter prijazen sprejem in hkrati čestitamo za odlično izpeljan turnir.

Dve zmagi nad italijanskima ekipama

21.05.2017 ob 12:00, Športna dvorana Slovenske Konjice, sodnika: Tim in Tjaša Unverdorben

LIBERTAS SPORTING UDINE: ŽKK POMURJE   52 : 53

(11:13, 15:14, 12:9, 15:17)

FUTOROSA TRST: ŽKK POMURJE   39 : 56

(8:17, 11:15, 11:9, 9:15) 

Igralke Žkk Pomurje: Lucija Cor, Živa Rituper, Staša Horvat, Ana Lukač, Alja Toplak, Bruna Čeh, Eva Maučec, Tina Fartek, Aneja Stojko

Kot podaljšanje sezone starejših pionirk se pod okriljem Kzs letos prvič odvijajo turnirji med slovenskimi in italijanskimi ekipami. Prvi tak turnir je naša ekipa odigrala v Slovenskih Konjicah.

Žal smo nastopili zelo oslabljeni saj sta se Mia Žekš in Blaža Čeh udeležile treninga razširjene reprezentance U14, manjkale sta pa še Lana Vidovič in Eva Madjar. Dekleta, ki so tokrat nastopila, so v dokaj raztrganih tekmah sicer zmagale, vendar pa so se pokazale določene pomanjkljivosti v igri. V igri je bilo preveč nihanj in tudi začetniških napak, najbolj pa bode v oči nezbranost z zaključnih akcijah, saj so dekleta zgrešila res številne stoodstotne situacije.

V odločilnih minutah pa so po drugi strani pokazale, da imajo kakovost in od pravem pristopu lahko premagajo tudi bistveno močnejše ekipe kot so bile danes. Upamo tudi, da poškodba Alje ni prehuda in da se dobro pripravimo na gostovanje v italijanskem Pordenoneju, ki bo z začetku junija.