Domači turnir najmlajših

1. SKL, U11

12.02.2017 ob 09:00, Športna dvorana OŠ 1 Murska Sobota, sodnika: Marko Irgolič in Tomaž Sagaj

ŽKK POMURJE: MARIBOR   34 : 44

 

ŽKK POMURJE: ATHLETE CELJE   37 : 51

Komentar trener Miha Domjan:

V nedeljo 12.2.2017 smo na osnovni šoli 1 V Murski Soboti odigrali še zadnji turnir prvega dela v ligi mlajših deklic U11. Proti ekipi ŽKK Maribor in proti ekipi KK Athlete Celje ekipa A. Nastopale so: Selina Gyorek, Vesna Mate, Neža Lukač, Pia-Gaja Perš, Neva Hari, Anesa Emruli, Maša Kolman, Zoja Slavic, Sara Grmič, Naja Kovačič, Neja Čerpnjak, Alma Brinar, Vita Jelenovec, Žana Kolman, Julija Prejac, Beja Kokol.

Proti Ekipi Maribora smo začeli močno ofenzivno igro v napadu in obrambi, kar kaže rezultat tekme. Želja je bila omogočiti vsem igralkam, da bodo sodelovale v igri, zato so tudi na igrišču bile mlajše igralke. Dvoboj ni bil odločen vse do zadnjih minut srečanja, kjer sta nažalost z igrišča morali dve igralki druge skupine zaradi 5 osebnih napak in s tem povezani menjavi dveh manj izkušenih igralk. Seveda je razumljivo, da nekatere igralke na igrišču še nimajo toliko izkušenj/poguma in zato ne odigrajo tako agresivno kot druge, pri čemer dobivajo osebne napake druge bolj agresivne igralke.

Zavedati se moramo da se pri U11 ne igrajo lestvice/razporeditve za igranje/ Final 4 in ostale tekmovalne skupine. Zato je želja s strani  Košarkaske Zveze Slovenije (KZS) in Združenja Košarkaskih Trenerjev Slovenije (ZKTS), da pri mlajših kategorijah na tekmah nastopajo igrelke v čim večjem številu, in s tem pridobivajo izkušnje.

Proti Ekipi KK Athelete Celje ekipa A smo prav tako odigrali močno ofenzivno igro v napadu in obrambi. V napadu nam je sicer manjkala ena od bolj izkušenih igralk in smo zato z rotacijo igralk v posameznih skupinah odigrali bolj fleksibilno igro. Igra je zato bila zelo napeta skozi celotno tekmo, kjer je bila razlika v koših posamezne ekipe minimalna.

Nasprotniki so bili v igri obeh tekem boljši in se njim zato zahvaljujemo za izjemno borbeno igro, ter za pridobljene izkušnje posameznih igralk.

Čestitke pa gredo vsem igralkam mlajših deklic U11 ŽKK Pomurje za močno in pogumno igro saj so pokazale velik napredek  iz lanske sezone, kjer postajajo konkurentne tudi močnejšim ekipam, kot sta to ŽKK Maribor In KK Athlete Celje. Poraz zato jemljemo kot motivacijo za napredek in se poskušamo iz napak na igrišču naučiti, da bomo napredovali in zato ob naslednjem srečanju še boljši nasprotnik.

Vsem Staršem (tem, ki so uspeli udeležit srečanja) se zahvaljujem za navijanje in spodbujanje svojih otrok na igrišču in krati dodajam, da je košarka le šport. Zavedati se moramo, da je v vsaki igri nekdo ki zmaga in nekdo, ki izgubi (razen v primeru neodločenega izida). Prav tako se je potrebno zavedati, da še vedno govorimo o mlajših deklicah, čeprav so nekatera med njimi po rasti že večje, so to še vedno mlajši otroci, ki nekatere stvari jemljejo drugače kot odrasli. Zato je spodbujanje dobrodošlo, medtem ko zahtevanje da izvajajo posamezne elemente v igri, na boljši način kot so pa v tem trenutku sposobne pa žal ne. Skozi tekme pridobivajo razne izkušnje, si postajajo boljše prijateljice ter se skupaj veselijo in oblikujejo v bodoče ”Velike Košarkarice”.  Bodite ponosni na svoje otroke, saj pridno trenirajo in se trudijo po najboljših močeh, da pokažejo/dokažejo sebi in vsem nam kaj so sposobne in česar so se pridno naučile.

Posebna zahvala gre tudi Klaudiji, da je spoštovala dogovor o menjavi/sobstituciji mlajših igralk, v določenem dogovorjenem času, pri čemer je bila kvaliteta igre na obeh straneh konkurentna in izenačena.

Gorenjke so bile tokrat premočne

članska EXTRA liga LPI.SI – 9.krog

11.02.2017 ob 18:00, Športna dvorana Žiri

KK ŽIRI: ŽKK POMURJE  76: 60

Rezultat po četrtinah: (13:15, 24:15, 20:16, 19:14)

Igralke in strelke Žkk Pomurje:

Kiara Marinič 17 (3:4), Nina Domjan 11 (3:5), Ajda Pejčič 10 (2:2, 2×3), Natalija Rebrica 7 (3:5), Alja Samec 6 (1:2, 1×3), Maša Črnko 5 (1:3), Anja Zamuda 4, Tara Tratnjek, Alja Roudi, Urša Sever

Komentar tekme trener Slavko Domjan:

Od gostovanja v Žireh smo si sicer obetali ugoden rezultat, vendar si tega glede na prikazano na igrišču nismo zaslužili. Še posebej ob dejstvu, da so v nasprotni ekipi nastopile tri izkušene igralke, ki so se jim pridružile ob koncu lanskega leta (skupno so na tej tekmi dosegle 56 točk). Po vodstvu v prvi četrtini in relativno majhnem zaostanku ob polčasu (7 točk), je večina igralk že v tretji četrtini »padla« v agresivnosti in hitrosti. Vidna utrujenost in dekoncentracija je botrovala velikemu številu izgubljenih žog in slabemu pokrivanju nasprotnic na zunanji igralnih mestih, kar jim je omogočalo vrsto odprtih metov (sedem prejetih trojk). Delno je to utrujenost potrebno pripisati zdravstvenim težavam večini igralk v preteklem mesecu ter upravičeni odsotnosti (služba, šolske in študijske obveznosti). Drugi del na katerega lahko v prihodnje vplivamo, pa je v intenzivnejšem delu na treningih, ter mentalnem osredotočenju na zahteve prihajajočih tekem. Vsaka nezbranost ter ležeren pristop, bo v izenačeni ligi kot je Extra liga.lpi zahteval davek, ki nam ne bo v ponos.

Zmanjkalo malo sreče in znanja

1. SKL, U15

05.02.2017 ob 09:30, Športna dvorana Gimnazije Center, sodnika: Matej Sok in Gregor Menih

ATHLETE CELJE: ŽKK POMURJE  49:45

(17:11, 18:15, 3:13, 11:6)

Strelke in igralke Žkk Pomurje:

Bruna Čeh 12, Blaža Čeh 12, Alja Toplak 5, Mia Žekš 5, Ana Lukač 5, Lucija Cor 4, Aneja Stojko 2, Lana Vidovič, Eva Maučec, Tina Fartek, Staša Horvat

V lepi, borbeni in napeti tekmi dveh izenačenih ekip je zmaga ostala v Celju. Naša dekleta so srečanje odlično začela in povedla, v nadaljevanju pa vse preveč solirale, kar so domačinke izkoristile in nas rezultatsko dohitele in tudi prehitele. Vse preveč so naša dekleta stale predaleč od nasprotnic, ki so nas kaznovale z nekaj zadetimi meti za tri točke. Obenem so dekleta zgrešila 14(!) prostih metov v prvem polčasu. 

Drugi del srečanja so začele ponovno odločno, domačinkam niso dopustile njihove igre in domačinke z dobro igro tudi ujele in prehitele. Nekaj neumnostim na koncu pa jih je stalo zmage. So pa dekleta pokazala da znajo igrati in jim za borbenost lahko čestitamo.

Zmaga in poraz najmlajših

1. SKL, U11

05.02.2017 ob 11:00, Športna dvorana OŠ Slivnica pri Mariboru, sodnika: Marko Šket in Andrej Dover

SLIVNICA: ŽKK POMURJE   25 : 46

(14:16, 2:12, 6:11, 3:6)

ATHLETE CELJE: ŽKK POMURJE   40 : 28

(9:13, 14:0, 7:7, 10:8)

Komentar trener Miha Domjan:

V Slivnici pri Mariboru smo 5.2.2017 odigrali drugi turnir v kategoriji U11 mlajših deklic.
Odigrali smo dve tekmi in na obeh tekmah smo nastopili s polnim številom 12 igralk, katere so vse pokazale veliko borbenosti in srca.
 
Nastopile so: Alja Rajbar Pertoci, Selina Gyorek, Vesna Mate, Anesa Emruli, Neža Lukač, Sara Grmič, Neva Hari, Vita Jelenovec, Maša Kolman, Zoja Slavic, Naja Kovačič in Alma Brinar.
 
Proti Ekipi KK Mg Slivnica smo odigrali močno ofenzivno igro, kjer so na igrišču nastopile vse igralke. Proti ekipi athlete Celje ekipa A- pa izjemno borbeno igro, vse do zadnjih minut.
 
Čestitam vsem igralkam, saj so pokazale košarkarsko znanje ter željo in strast do igre.
Razumljivo je, da razmere na igrišču niso bile optimalne in smo zato včasih zgrešili tudi kakšen lahki koš, vendar smatramo to kot izziv za napredovanje in izpopolnjevanje košarkarskega znanja, ter veščin in z njim pridobljene nove izkušnje.
Pridnost in marljivost vseh igralk na treningih se obrestuje in zato postaja vidno na igrišču, kjer postajamo konkurenčni tudi močnejšim ekipam lige. Ker smo športniki priznavamo boljšo igro nasprotnikom in jemljemo to kot motivacijo za napredovanje in izboljševanje naše igre, kjer se na napakah učimo in izpopolnjujemo.
 
Z dvignjeno glavo gremo naprej in se veselimo že naslednjega turnirja in z njim dobre, močne in tehnično dovršene igre!

Mlajše pionirke z dvema zmagama iz Celja

04.02.2017 ob 09:30, Športna dvorana Gimnazije Center Celje, sodnika: Dragan Šučur in Matija Belej

ATHLETE CELJE B: ŽKK POMURJE  14 : 25

(7:8, 1:8, 2:6,4:4)

FELIX ZASAVJE B: ŽKK POMURJE  9 : 44

(4:12, 4:12, 1:12, 0:8)

Igralke Žkk Pomurje: Mia Žekš, Lana Vidovič, Eva Maučec, Živa Rituper, Lara Lutar, Ema Jaklin, Doroteja Bojnec, Nuša Gomboc, Selina Gyorek, Zoja Slavic, Neža Lukač

Komentar trenerja Pok Davorin:

Prvi turnir v tretjem delu tekmovanja je potekal v Celju. Najprej smo se pomerili z domačinkami, katere smo do sedaj že dvakrat kar visoko premagali. Tekma je bila zanimiva do konca, saj si nobena od ekip ni priigrala občutnejše prednosti. Naši malenkost slabši igri je sledila njihova dobra igra, kar se je poznalo na rezultatu. Na koncu je mogoce predost nerealna, saj so se domačinke zelo dobro upirale. Drugo tekmo smo odigrali proti Felixu b in kontrolirali celoten potek srečanja. Veseli predvsem dejstvo, da so mlajše igralke, tako v tehničnem, kot taktičnem znanju ujele starejše in “izkušenejše” soigralke.

Pomurke zanesljivo skozi Celovec

članska EXTRA liga LPI.SI – 8.krog

29.01.2017 ob 16:00, Športna dvorana Celovec, Avstrija

KOŠ CELOVEC: ŽKK POMURJE  28: 58

Rezultat po četrtinah: (3:20, 11:14, 8:14, 6:10)

Igralke in strelke Žkk Pomurje:

Alja Samec 15 (1×3), Nina Domjan 11 (5:7), Anja Zamuda 11 (1:4), Ajda Pejčič 9 (1:5), Tara Tratnjek 4, Alja Roudi 4, Kiara Marinič 2, Natalija Rebrica 2 (2:2), Maša Črnko, Marina Grmič, Urša Sever.

Komentar tekme trener Slavko Domjan:

Prijetno gostovanje pri avstrijskem predstavniku v Extra ligi LPI je naša ekipa »oddelala« odgovorno in zanesljivo. Dekleta so upoštevale navodilo, da nobena tekma ni lahka, zato je bil pristop pravi. Tako je vseh enajst izkoristilo dodeljeno minutažo, ter prispevalo svoj delež k lepi zmagi. Ob sijajni Alji S. in borbeni Nini sta zablesteli še Ajda ter Anja, svoja prvenca v ligi pa je zadela tudi Alja R. Celotni vtis sta nekoliko poslabšali le ponovna poškodba Maše ter načeto zdravje Marine. Čestitke vsem igralkam za prikazano, čeprav ostajajo še rezerve, ki jih moramo aktivirati na naslednjih tekmah, ko bodo »težji« nasprotniki.

Čestitke tudi igralkam in vodstvu KOŠ Celovec za korektno odigrano tekmo, ter še posebej za topel prijateljski sprejem.