• Dve zanesljivi zmagi v Litiji

  1. SKL,  Skupina Vzhod 03

  16.05.2015 ob 12:30, športna dvorana Litija, sodnika: Elvir Begić in Črt Medved

  LITIJA: ŽKK POMURJE   25: 49

  Rezultat po četrtinah: (16:10, 2:15, 0:16, 7:8)

  ŽKK POMURJE: JANINA   46:29

  Rezultat po četrtinah: (17:22, 11:0, 4:7, 14:0)

  Za Pomurje so nastopile: Mia Žekš, Zara Kovač, Živa Rituper, Nastja Klement, Urška Jošar, Kalina Grančarova, Melani Seretin. Hana Rep, Sanja Balažic, Alma Brinar

  Komentar Davorin Pok:

  Turnir v Litiji se je začel z našo najdaljšo potjo iz Murske Sobote, nekaj po deveti uri zjutraj.  Na cilj smo prispeli po dveh urah in pol vožnje, malce načeti od poti, vendar pripravljeni na igro. Prvo tekmo smo igrali proti domači ekipi iz Litije. Borbene domačinke so v začetku držale korak z nami, saj se nam je na začetku dvoboja poznala dolga in naporna pot. V nadaljevanju smo odigrali po svojih najboljših močeh in tekmo mirno pripeljali do konca. Igralke so upoštevale vsak trenerjev nasvet in so zelo dobro opravile svojo nalogo. Po tekmi so se naše in domače igralke posladkale s sladkarijami, za katere je poskrbela naša kapetanka Mia, ki je praznovala rojstni dan. Druga tekma proti igralkam iz Rogaške Slatine je potekala od prve do zadnje minute po navodilih trenerja in tako so se igralke veselile nove zmage. Za največjo dozo adrenalina pa nas je na parkirišču pričakala majhna nevšečnost in sicer predrta guma. Spretne roke dveh staršev so hitro zamenjale gumo, tako da smo lahko krenili na pot domov. Čestitke dekletom za odlično predstavo na obeh tekmah.

  Share on Facebook
 • Najmlajše pionirke suverene na domačem igrišču

  1. SKL,  Skupina Vzhod 03

  10.05.2015 ob 10:00, športna dvorana OŠ1 v M.Soboti, sodnika: Natalija Rebrica in Miha Žibrat

  ŽKK POMURJE: LITIJA   50: 19

  Rezultat po četrtinah: (22:15, 13:0, 7:2, 8:2)

  ŽKK POMURJE: JANINA   35: 19

  Rezultat po četrtinah: (15:11, 4:0, 6:3, 10:5)

  Za Pomurje so nastopile: Mia Žekš, Lana Vidovič, Zara Kovač, Živa Rituper, Nastja Klement, Kalina Grančarova, Melani Seretin. Hana Rep, Sanja Balažic, Selina Gyorek, Zoja Slavic

  Komentar Davorin Pok:

  3. Krog tekmovanja v selekciji u-11 smo odigrali v Murski Soboti, nasprotnice so bile Litija in Rogaška. Prvo tekmo smo odigrali proti ekipi iz Litije, s katero smo se srečali prvič. Takoj smo prevzeli pobudo in naredili veliko razliko, s katero smo tekmo pripeljali mirno do konca. Drugo tekmo smo odigrali proti ekipi Rogaške. Tokrat smo bili mi na vrsti za zmago in tako smo šli tudi v igro. Dominirali smo v vseh fazah košarkarske igre. Igralke so pokazale visok nivo borbenosti, odlično igro v fazi branjenja in kar nekaj igralk je izkoristilo priložnosti v napadu. Tako smo zasluženo dobili obe tekmi na tem turnirju. Čestitke igralkam!

  Share on Facebook
 • Prvi turnir naših najmlajših košarkaric (U9)

  1. SKL,  Skupina 01

  18.04.2015 ob 11:00, športna dvorana OŠ Bojana Ilicha v Mariboru, sodnika: Marko Šket in Miha Tručl

  ATHLETE CELJE: ŽKK POMURJE  16:12

   

  MARIBOR A: ŽKK POMURJE  16:12

   

  ATHLETE ŠALEŠKA: ŽKK POMURJE  0:20

  Share on Facebook
 • Zmaga in poraz za potrditev prvega mesta v skupini

  1. SKL,  Skupina 01

  12.04.2015 ob 09:00, športna dvorana P.T.Debro v Laškem, sodnika: Luka Gobec in Tjaša Unverdorben

  ŠD JANA ATHLETE: ŽKK POMURJE 40: 37

  Rezultat po četrtinah: (18:11, 6:15, 10:0, 6:11)

  JANINA: ŽKK POMURJE  27: 33

  Rezultat po četrtinah: (21:10, 4:15, 0:2, 2:6)

  Komentar Davorin Pok:

  Selekcija U-11 je zadnji turnir v drugem delu gostovala v Laškem. Prvo tekmo proti domačinkam smo igrali še malenkost zaspano, saj smo prikazali preveč neodločno in medlo igro. Skoraj dobljeno tekmo smo na koncu izgubili, saj so domačinke z zelo borbeno igro na koncu zmagale. To je bila za njih prva zmaga v drugem delu in seveda povsem zaslužena. Drugo tekmo smo igrali proti ekipi iz Rogaške Slatine. Proti njim vsako drugo tekmo zmagamo in glede na to, da smo prejšnjo izgubili, smo tokrat zmagali. Prikazali smo povsem drugačen obraz, borili se za vsako žogo in za vsak centimeter igrišča za kar smo bili na koncu nagrajeni. Čestitke igralkam za prikazano igro.

   

  Share on Facebook
 • Komentar trenerja ob koncu sezone U17

  siky1Trener Simona Kuzma:

  Ob koncu tekmovalne sezone lahko potegnemo črto in začnemo razmišljati o dogajanju čez celotno sezono, ki je trajala od septembra do marca.

  V prvem delu tekmovanja smo se uvrstili na četrto mesto v skupini, kar je glede na konkurenco v najmočnejši skupini, odličen rezultat. V drugem delu pa smo se prav tako uvrstili na četrto mesto, katero pa ni tako zelo zadovoljivo glede na kvalitete, ki jih imamo in smo po mojem mnenju boljši od nekaterih nasprotnic v tej skupini. Vendar pa so nas v drugem delu sezone začele pestiti poškodbe in bolezni, ki jih nikakor nismo mogli nadomestiti. Smo ekipa, ki lahko premaga skoraj vsako ekipo v ligi, vendar pa, če nismo v popolni postavi in so obiski treningov bolj površni, lahko tudi z vsako ekipo v ligi izgubimo. To se je na koncu sezone tudi pokazalo in rezultati so potrdili to tezo.

  Glede na prikazano in glede na vse težave, ki so nas spremljale skozi celotno sezono, lahko rečem da sem zadovoljna z rezultati v prvem delu tekmovanja in v prvi polovici drugega dela. Nato so težave s poškodbami pokazale šibko stran naše ekipe, ki se odraža predvsem v malo številčnosti igralk in preslaba udeležba mlajših igralk na treningih, ki bi nam v teh trenutkih prišle še kako prav. Moram pa pohvaliti nekatere mlajše igralke, ki so se lepo priključile naši ekipi in na koncu sezone zelo dobro izkoristile svoje minute na igrišču.

  Čestitam puncam za uspešno sezono. S trdim delom v bodoče se lahko nadejamo še lepših rezultatov in napredka.

  Ob tem bi se rada še zahvalila staršem za potrpežljivost in nekaterim tudi za čas in voljo, ki so ga žrtvovali za prevoze na tekme.

  Share on Facebook
 • Komentar trenerja ob koncu sezone U15

  gomboc2Trener Mitja Gomboc:

  V sezoni 2014/2015 sem prevzel vodenje selekcije U15, ki je bila po starosti v primerjavi z nasprotnimi ekipami bistveno mlajša. Na začetnih treningih sem preveril košarkarsko znanje in ugotovil kar nekaj pomanjkljivosti v košarkarskih taktično-tehničnih elementih, saj se je pokazala realna slika minulega dela tako da nas je čakalo veliko dela da nadoknadimo zamujeno. Škoda da smo imeli na razpolago samo dva treninga na teden, ker bi lahko igralke še bolj napredovale in posledično boljše igrale. Še dodatna težava pri nekaterih igralkah je bil obisk samo enega treninga, kar je pa seveda občutno premalo.

  Na začetku prvega dela smo imeli malce smole, saj smo nastopili proti najboljšim ekipam v Sloveniji, kar je bilo pri tem dobro je to, da so lahko igralke dobile informacijo, kako se igra košarka in kje so same s košarkarskim znanjem. Na začetku smo imeli visoke poraze, ko pa smo igrali proti enakovrednim ekipam so igralke lažje pokazale da znajo igrati košarko in smo tudi začeli zmagovati. Videlo se je, da ima ekipa potencial, vendar bo potrebno vsaj za 2 x povečati število treningov. V 2. delu so igralke pokazale veliko več želje po igranju dobre košarke in se na tekmah trudile po svojih najboljših močeh, razen ene tekme v Šmarjah pri Jelši.

  Glede na obisk treningov in vložek v njih je napredek pri posameznih igralkah zelo različen, nekatere igralke so zelo napredovale, druge pa nekoliko manj. Pohvalil bi Uršo Sever, Lucijo Kadiš, Blažo Čeh, Bruno Čeh, Ano Lukač in v zadnjih tednih, ko je zelo spremenila odnos do treningov in igre tudi Lucijo Cor, s katero sem na začetku imel nekaj težav predvsem z obnašanjem.

  Obenem moram pohvaliti ostale igralke za trud, vendar sem pri njih opazil nekoliko manjši napredek, kar je pa posledica predvsem slabega obiska treningov. Od nekaterih igralk sem pričakoval več in upam da bodo v naslednji sezoni bolj zavzeto trenirale in tako bolj napredovale v igre. Pred vsem bodo morali dvignit obisk treningov, ker sta dva treninga na teden absolutno premalo.

  S sezono sem zadovoljen, vem da bi lahko bilo tudi boljše, saj so igralke tega tudi sposobne, imajo pa zato v naslednji sezoni lepo priložnost da še bolj napredujejo, tudi zato, ker bodo igrale proti svojim vrstnicam.

  Share on Facebook