Category: reprezentanca

SloveniaBall 2017 tudi z našo reprezentantko

Po šestih letih je v dresu državne reprezentance ponovno nastopila tudi članica Žkk Pomurja. Državna reprezentanca je nastopila na 13. turnirju SloveniaBall, ki v tej starostni kategoriji predstavlja najmočnejši reprezentančni turnir v Evropi.
Blaža Čeh je v državnem dresu nastopila izjemno uspešno, odigrala vse tekme, kot članica udarne petorke imela daleč največjo minutažo in bila druga strelka (36 točk), druga asistenka (7 asistenc) in  druga skakalka ekipe (27 skokov), ki je prvič v zgodovini tekmovanja sploh osvojila ta močan turnir. Ekipa je v predtekmovanju premagala reprezentance Ukrajine in Izraela ter izgubila z Madžarsko, v nadaljevanju pa so dekleta v polfinalu premagale reprezentanco Italije in v finalu še ekipo Madžarske.

Sam turnir je pokazal da v Žkk Pomurju z mladimi delamo odlično in da dekleta z trdim delom lahko dosegajo najvišje športne sanje. Čestitke!

All Stars 2015

V Novem Mestu je Košarkarska zveza Slovenije že sedmič priredila žensko izvedbo “tekme zvezd”. V celodnevni prireditvi so se na parketu predstavile najboljše igralke mlajših starostnih kategorij (U13, U15, kandidatke za reprezentanci U16 in U18) ter članice.

Na prireditvi so naš klub zastopale Bruna Čeh, Lucija Kadiš in Nina Domjan, vsaka v svoji kategoriji. Vse igralke so več kot upravičile svoj nastop, saj so prikazale všečen nastop, bile pomemben člen svojih ekip, ki so prav vsee premagale nasprotne ekipe. Dekletom za prikazano iskrene čestitke.

KOŠARKARICE POMURJA NA ALL STARS-u V MARIBORU

Maribor, nedelja 03.02.2013 dvorana TABOR, dan ženske košarke-ALL STARS,

logo all stars

V dvorani Tabor se je danes odvijal letošnji ženski praznik košarke oz. t.i All STARS, katerega so se udeležile tudi košarkarice ŽKK POMURJE.  V celodnevni prireditvi so najprej zaigrale mlajše pionirke U12.  Na tekmi, kjer ste se pomerili bela in modra ekipa je za belo ekipo, ki je zmagala modro z rezultatom 58:46  zaigrala tudi košarkarica ŽKK POMURJA Alja ROUDI, ki se ni vpisala med strelke.

V kategoriji starejših pionirk U-14 je za bele zaigrala košarkarica Tina CVIJANOVIČ, ki je k zmagi belih 63:47, prispevala 9 točk.

V kategoriji mladink U-18 sta zaigrali dve igralki ŽKK POMURJE in sicer je za bele, ki so premagale modre z rezultatom 90:63 zaigrala Natalija REBRICA in prispevala 4 točke ter 4 skoke, za modro ekipo pa  je dve točki prispevala Urška JUTERŠNIK.

Na ženskem prazniku košarke je kot pomočnik trenerja Vladimirju VELIKONJI pri modri ekipi, sodeloval tudi naš trener najmlajših pionirk U-10 in trener mladink U-18 Davorin POK.

USPEŠEN NASTOP TINE NA SLOVENIAN BALLU 2012

Slovenj Gradec je letos že osmič gostil mednarodni košarkarski turnir za pionirske reprezentance U-14 Slovenia Ball 2012, ki ga je pod pokroviteljstvom FIBA Europe organizirala Košarkarska zveza Slovenije. Turnir je  potekal v dveh slovenjegraških dvoranah od 16. do 19. avgusta. Na turnirju je nastopilo  šest ženskih in sedem moških reprezentanc. Barve slovenske ženske reprezentance je na turnirju v Slovenj Gradcu branila tudi članica ŽKK Pomurje Tina CVIJANOVIČ. Na turnirju je med dekleti zmagala reprezentanca Rusije, ki je zmagala vse tekme drugo mesto je  osvojila reprezentanca Španije, tretje mesto  Hrvaške, četrto Madžarske, peto Izraela, naša dekleta so osvojile zadnje šesto mesto brez zmage. Tina se je na vseh petih tekmah vpisala med strelke. Proti reprezentancam Španije, Madžarske in Izraela je prispevala po 5 pet točk na tekmo, proti Rusiji  3 točke in proti Hrvaški 2 točki. Skupno je na turnirju SLOVENIA BALL 2012 Tina CVIJANOVIČ  prispevala 20 točk in tako upravičila poziv v reprezentanco.  Čestitke Tini in veliko uspeha v nadaljevanju košarkarske poti.

Eva Dora v mladinski reprezentanci

V slovenski mladinski košarkarski reprezentanci pod vodstvom Saše Rebernika nastopa letos tudi Eva Dora, članica ŽKK Pomurje iz Murske Sobote. Slovenske mladinke se pripravljajo za nastop na evropskem košarkarskem prvenstvu divizije »A«, ki bo od 26. julija do 5. avgusta v Bukarešti. V predtekmovalni skupini D se bodo dekleta pomerila z Italijo, Belgijo in Srbijo.

Naša dekleta do 18 leta starosti, so se danes po dveh dneh premora, zbrale v Zrečah, že v četrtek pa odpotujejo na gostovanje v Španijo, kjer se bodo na turnirju v Lugu pomerile z domačinkami in ruskimi vrstnicami.

Dekletom želimo dosti uspeha v zaključku priprav in še več na evropskem prvenstvu.

Dosedanje pripravljalne tekme:
MADŽARSKA : SLOVENIJA 61:66 (20:9, 10:17, 21:20, 10:20)
MADŽARSKA : SLOVENIJA 55:67 (16:19, 19:14, 12:21, 8:13)
SLOVENIJA : HRVAŠKA 46:50 (16:12, 6:10, 11:14, 13:14)
SLOVENIJA : HRVAŠKA 41:55 (6:25, 10:9, 14:8, 11:13)

URŠKA JUTERŠNIK BRANI BARVE NAŠE DOMOVINE

Košarkarica soboškega kluba Rašica Urška JUTERŠNIK bo od 11. do 21. avgusta v Romunskem Aradu, branila barve naše domovine na kadetskem evropskem prvenstvu divizije B. V prvem delu tekmovanja naše košarkarice v skupini B čakata dve tekmi in sicer v petek


 

Petek, 12. avgust 2011, ob 18.00: SLOVENIJA : ESTONIJA in v
Soboto, 13. avgust 2011, ob 20.15: SLOVENIJA : ANGLIJA

SEZNAM SLOVENSKE KADETSKE REPREZENTANCE NA EP 2011

1. Alma Potočnik, Odeja, letnik 97
2. Manca Hafner, Odeja, letnik 95
3. Ela Mičunovič, Ilirija, letnik 97
4. Teja Dimec, Athlete, letnik 97
5. Larisa Ocvirk, Šmarje, letnik 97
6. Zala Lešek, Grosuplje, letnik 97
7. Maša Potokar, Grosuplje, letnik 95
8. Eva Lisec, Grosuplje, letnik 95
9. Anja Valentinčič, Grosuplje, letnik 95
10. Manca Jelenc, Triglav, letnik 96
11. Ema Leskovšek, Krka, letnik 96
12. Urška Juteršnik, Pomurje, letnik 95

Selektor: Teo Hojč
Pomočnik selektorja: Stojan Fink
Trener stažist: Uroš Jenko
Kondicijski trener: Slavko Vujin
Fizioterapevtka: Živa Zdolšek


EP KADETINJ V ROMUNIJI – DIVIZIJA B (Arad, 11. – 21.8.)

skupina A skupina B skupina C skupina D
Ukrajina Anglija Bolgarija Irska
Portugalska Estonija Romunija Danska
Latvija SLOVENIJA Litva Švica
Luksemburg Izrael Nemčija