Category: dekleta U11

Za konec dve zmagi najmlajših pionirk

14.05.2017 ob 09:30, Športna dvorana OŠ Primož Trubar Laško, sodnika: tomaž Mlakar in Mateo Martinovič

ŽKK POMURJE: DOMŽALE  40 : 24

 

ŽKK POMURJE: JANA ATHLETE  60 : 15

Komentar trenerja Miha Domjan:

Turnir v Laškem pa je bila za naše igralke svojevrstna (neprijetna) izkušnja. Domačini so brez obvestila prestavili turnir v drugo dvorano, kar nam je že ob prihodu povzročilo nemalo preglavic. Po »prebolelih« težavah z prihodom so sledile nove tehnične, saj je na prošnjo domačinov zapisnik tekem pisal kar naš uradni predstavnik Jure (zelo uspešno).

Na prvem srečanju proti domačinkam je bila zopet vidna izrazita razlika v kvaliteti, ki se je odrazila v visoki zmagi. Zato pa so se morala dekleta izkazati na drugem srečanju proti vrstnicam iz Domžal, ki so tokrat začele tekmo z zelo ostro na trenutke celo grobo igro v obrambi. Prilagajanje na slabe razmere v dvorani ter način igre nasprotnic, ki jih dekleta do slej niso izkusile je trajalo do polčasa, ko smo vodili zgolj z dvema točkama naskoka. V drugem delu se je večina deklet prilagodila načinu igre nasprotnic, se z podajami hitro reševale žoge, ter z nekaj uspešnimi protinapadi pripeljale tekmo v mirno končnico. Vsekakor je bila ta, čeprav neprijetna a vseeno zelo koristna izkušnja, našim dokaj »mehkim« igralkam dobrodošla. Dokazale so, da se lahko znajdejo tudi v dokaj vprašljivih košarkarskih okoliščinah, ki ji bodo v naslednjih letih prav gotovo še deležne.

Ob koncu sezone čestitke vsem igralkam za viden napredek še posebej tistim, ki so na treningih bile najbolj marljive. Enako velja staršem za pomoč pri prevozih ter spodbujanja na tekmah, ter vodstvu kluba za uspešno krmarjenje skozi preteklo sezono.

Dve zelo zanesljivi zmagi najmlajših

07.05.2017 ob 12:30, Športna dvorana OŠ 1 Murska Sobota, sodnika: Marko Irgolič in Tomaž Sagaj

ŽKK POMURJE: DOMŽALE  48 : 24

(23:10, 8:0, 5:5, 12:9)

ŽKK POMURJE: JANA ATHLETE  110 : 19

(29:10, 30:4, 22:1, 29:4) 

Komentar trenerja Miha Domjan:

V nedeljo 7.5.2017 smo v dvorani OŠ I. v Murski Soboti odigrali predzadnji turnir tretjega dela tekmovanja v kategoriji mlajših deklic U11 proti ekipama ŽKK Jana Athlete (Laško) in ŽKK Domžale. Po odlični igri na obeh srečanjih, smo se veselili dveh novih visokih zmag. Tokrat gre pohvala vsem igralkam za prikazano, hkrati pa se že veselimo zadnjega letošnjega turnirja v Laškem konec prihodnjega tedna.

Prvo tekmo turnirja so dekleta odigrale zavzeto odgovorno z upoštevanjem navodil, kar se je odrazilo v letošnji najvišji zmagi. Sicer je bilo vidno, da je nasprotna ekipa tokrat nastopila z mlajšimi in manj izkušenimi igralkami, kar je tudi nam omogočalo rotacije in porazdelitev enake minutaže vsem igralkam. Naše v ekipi starejše igralke so odigrale zelo agresivno v obrambi in brez strahu v napadalnih akcijah. Pri tem so pokazale veliko individualnih sposobnosti, kot tudi uspešne zametke ekipne kolektivne igre. Takšen pristop so marljivo spremljale še mlajše igralke in s tem nakazale, da bodo v naslednji sezoni ob pridnem delu na treningih lahko tudi one nosilke igre.

Tudi v drugem srečanju proti bistveno močnejši ekipi iz Domžal so dekleta začela srečanje borbeno in napadalno. Skozi težnjo po čim več kolektivne igre so si z podajami, hitro tranzicijo in agresivno obrambo priigrale nekaj zelo lepo odigranih zgodnjih napadov, protinapadov ter postavljenih situacij, s čimer zmaga ni bila vprašljiva v nobenem trenutku. Tudi na tej tekmi so svoje priložnosti dobile vse igralke in pokazale lep napredek v svojem košarkarskem znanju.

 

Najmlajše dvakrat zelo zanesljivo zmagale

09.04.2017 ob 12:30, Športna dvorana OŠ Venclja Perka v Domžalah, sodnika: Sašo Pejič in Manca Dežman

DOMŽALE: ŽKK POMURJE   31 : 55

(6:21, 6:8, 7:12, 12:14)

JANA ATHLETE: ŽKK POMURJE   22 : 102

(10:34, 7:22, 3:28, 2:18) 

Komentar trenerja Miha Domjan:

V Domžalah odigrali dve izjemno borbeni tekmi. Uspešni smo bili na obeh. Obe tekmi smo začeli izjemno agresivno, borbeno in odločno. Zadevali smo iz različnih pozicij, tudi iz polovice igrišča, ko je bilo to potrebno. Igrali smo zelo odgovorno. Prav pri vseh deklicah je bila vidno izraža želja po medsebojnem sodelovanju in skupinski igri. Obe tekmi sta bili odigrani v dobrem športnem in tekmovalnem duhu, saj so prav vse igralke dosegle koš. Ta dejstva potrjujejo, da v ekipi obstaja medsebojno spoštovanje, želja po sodelovanju in borbeni igri. Ekipa postaja vedno bolj enotna, motivacija pa nas vodi do željenih ciljev. Dekleta dojemajo dejstvo, da je košarka ekipni šport in da je za doseganje dobrih rezultatov pomembna dobra komunikacija ter medsebojno spoštovanje in sodelovanje v ekipi. Želja in strast do košarke se zato kažeta na nasmejanih obrazih naših malih košarkaric, ki s svojo igro kažejo svojo zagnanost in predanost športu. Gostiteljem se zahvaljujemo za lepo organiziran turnir in borbeno igro. Veselimo pa se že naslednjih dveh turnirjev, ki se bosta odigrala v mesecu maju.

Najmlajše na domačem turnirju do dveh zanesljivih zmag

26.03.2017 ob 10:00, Športna dvorana OŠ1 Murska Sobota, sodnika: Miha Tručl in Andrej Dover

ŽKK POMURJE: JELŠA ŠMARJE   50 : 21

(26:10, 4:2, 6:7, 14:2)

ŽKK POMURJE: ILIRIJA   71 : 12

(21:7, 22:0, 14:2, 14:3) 

Komentar trenerja Miha Domjan:

V nedeljo 26.3.2017 smo v Murski Soboti odigrali zaključni turnir v kategoriji mlajših deklic U11 proti  ekipam KK Šmarje Jelša in ŽKD Ilirija Ljubljana. Obe tekmi smo po zelo dobri igri zaključili z zmagama.

Na željo nasprotnih ekip nismo igrali agresivne obrambe po celem igrišču, ampak le v svoji obrambni polovici in jim tako omogočali več igre. Zavedati se moramo, da smo igrali z nasprotniki, ki so nastopili z mlajšimi, manj izkušenimi ter tehnično še nedodelanimi igralkami. Morebitna naša agresivna obramba bi njim povzročala nemalo težav v prehodih v napad oziroma sami igri. Menim, da je tako prav še posebej, če se spomnimo lanske sezone, ko smo nastopali z leto ali več mlajšimi igralkami mi in imeli tudi sami podobne težave.

Na obeh tekmah so tokrat dobile več priložnosti za igro naše mlajše manj izkušene igralke, ki so tekom prvenstva  prebile na igrišču manj igralnega časa. Cilj najmlajših kategorij je, da se dekleta učijo košarkarske igre in nastopajo na tekmovanjih vsi oziroma celotna ekipa. Zato je prav na takšnih tekmah potrebno dati priložnost tudi mlajšim igralkam, ki so še tehnično skromnejšega znanja, kar pa ne pomeni, da so starejše bolj izkušene s tem »kaznovane« ali oškodovane.

V obeh tekmah so naše deklice pokazale viden napredek, saj so domala vse odvzemale žogo nasprotnicam, si jo podajale, ter ne nazadnje skoraj vse dosegle toliko željen vsaj en koš.   

Še nekaj besed za zaključek tekmovalne sezone.

Razumljivo je, da so rezultati posameznih tekem skozi sezono nihali pač glede na nasprotnice. Vseeno  menim, da sami rezultati niso toliko važni kot dejstvo, da je večina deklet  naredili velik korak naprej, kar se je odrazilo v naši igri ob zaključku sezone.  Pridnost, potrpežljivost, želja po dokazovanju, marljivost, medsebojno spoštovanje in dobro vzdušje v ekipi se je večkratno obrestovalo. Če primerjamo konec lanske sezone, kjer smo lahko uspehe prešteli na prste ene roke, lahko letos preštejemo na prste ene roke neuspehe.

Napredek je opazen tako v sami  tehniki (vodenje žoge, prehodi v vodenje, metanje na koš, polaganje iz dvokoraka, podajanje, odkrivanje…) kot tudi košarkarski taktiki. Na nekaj igralk je pozitivno vplivalo tudi občasno treniranje s starejšimi igralkami (U13), predvsem pri premagovanju osebnih ovir povezanih s  samozavestjo oziroma tremo (strahom) na igrišču.

Deklice so letos začele uživati v igri na tekmah in treningih, kjer je vladalo dobro vzdušje. Občasno so bile prisotne tudi šale, včasih še vedno jok, kar pa je pri njihovi mladosti povsem normalno in razumljivo.

Bravo naša ”mala banda”, ki si to sezono pokazala sposobnost igrati že ta pravo košarko in biti dostojen nasprotnik vrstnicam po Sloveniji.

Posebna zahvala velja še staršem za spodbujanje na tekmah in treningih, posebna pa tistim, ki ste nam z prevozi omogočili odigravanje tekem v gosteh.

Dve lepi zmagi najmlajših deklic

1. SKL, U11

05.03.2017 ob 09:00, Športna dvorana OŠ Šmarje, sodnika: Matic Sever in Urban Fajs

ATHLETE ŠALEŠKA: ŽKK POMURJE   17: 64

(29:5, 14:1, 12:5, 9:6)

JELŠA ŠMARJE: ŽKK POMURJE   36: 40

(22:13, 4:13, 4:6, 6:8)

 

Komentar trener Miha Domjan:

V nedeljo 05.03.2017 smo v Šmarju pri Jelšah odigrali prvi dve tekmi drugega dela tekmovanja v kategoriji U11 – mlajše deklice. Obe tekmi smo z lepo igro tudi zmagali. Nastopile so: Alja Rajbar Pertoci, Selina  Gyorek, Vesna Mate, Taja Horvat, Neža Lukač, Pia-Gaja Perš, Neva Hari, Naja Kovačič, Zoja Slavic in Alma Brinar.

ŽKK Pomurje: ŽKK Šmarje Jelša

Prvo tekmo proti nasprotni ekipi Šmarje Jelša smo začeli z rahlo jutranjo zaspanostjo, kar je bilo vidno tudi na rezultatu. Do polčasa pa smo uspeli rezultat izenačiti. Z veliko truda in borbenosti smo nato nadaljevali drugi polčas, kjer smo bili do zadnjih minut zelo agresivni v napadu in obrambi. Tekma ni bila odločena vse do zadnjih minut, ko smo v zadnjih minutah uspeli ugnali nasprotno ekipo.

Vidno je izboljšanje igre in znanja (tehničnega in taktičnega), agresivnosti, borbenosti ter izkušenosti v primerjavi z lansko sezono. Pridnost in delavnost deklet je vida na igrišču, saj se trudijo po svojih najboljših močeh odigrati pametno, Igra postaja zanimiva, upoštevati začenjajo napotke trenerja.

Deklicam čestitam za kvalitetno igro poudarjam, da z pridnostjo in marljivostjo ter trdim delom lahko uresničimo željene cilje, če bomo delali enotno kot ekipa. Individualnost in nepremišljene ”hitre” reakcije na igrišču pa nam bodo prinašale napake (koraki, slabe podaje, nepravilna obramba in zamujanje v tranziciji igre) ter prinašale slab rezultat. Odigrale ste dobro in agresivno, čeprav so nasprotnice v začetnih minutah prvega dela pobegnile na nekaj točk razlike, ste jih z močno in premišljeno igro, uspele ujeti in na koncu tudi premagati. Ne smemo se predati, vztrajati moramo do konca, saj je tekma odločena šele takrat, ko sodnik zapiska konec in se oglasi sirena!!! Bravo deklice, danes ste naredile še en velik korak naprej, v pravem tekmovalnem košarkarskem duhu,  kot ekipa (”naša mala banda”) mlajših deklic U11!

Trenerki Nini iz Šmarja se zahvaljujem za izjemno borbeno igro, ter za upoštevanje dogovorjenih zamenjav v določenem delu igre, kjer so lahko nastopile tudi mlajše in manj izkušene igralke.

ŽKK Pomurje: ŽKK Athlete Šaleška

Drugo tekmo smo začeli popolnoma drugače, saj smo takoj v začetni fazi igre agresivno napadali koš. Vidno je bilo tudi, da na način igre vpliva rezultat začetnih iger, kjer z dobrim rezultatom lahko takoj začnemo z močno igro, medtem ko pri slabšem rezultatu postanemo distancirani. Pri tem bi rad poudaril, da je celotna ekipa, torej vseh 10 igralk zadela in dosegla koš. Torej od 10 metov smo zadeli 10 zadetkov, kar je zelo vplivalo na pozitivno vzdušje v ekipi. Prav takšen je bil tudi prvi del igre slalomsko-štafetnega vodenja, kjer smo brez izgubljene žoge dosegli prvi dve mesti. To pozitivno vzdušje smo nato prenesli tudi na igrišče, kjer smo brez strahu takoj v začetni fazi igre dosegli nekaj lahkih košev. Zadevali smo preko rok nasprotnikov in tudi ko so nad nami bile storjene osebne napake. Med strelke se je zato vpisalo veliko število igralk.

Vaje, ki jih izvajamo na treningih se zato obrestujejo in postajajo del naše igre, če samo pomislite na število ”knock-out” iger, ki smo jih že izvajali na treningih iz različnih pozicij. Zato dosegamo koše ne le koše iz pozicij blizu koša, ampak tudi iz večjih razdalj. Spomnite se samo, kolikokrat je sodnik dvignil v znak roke in pokazal met za tri točke (trojko)! Štiri krat,  iz različnih pozicij, zadela pa ste štiri različne igralke. Sicer ne smemo pozabiti dejstva, da smo igrali z mlajšimi in manj izkušenimi deklicami, saj ekipa ni bila popolna, vendar se lahko pohvalite z doseženim rezultatom, saj ste iz lanske sezone zelo napredovale!

Z veseljem lahko pričakujemo naslednje turnirje  z dobro in zanimivo košarko! 

Domači turnir najmlajših

1. SKL, U11

12.02.2017 ob 09:00, Športna dvorana OŠ 1 Murska Sobota, sodnika: Marko Irgolič in Tomaž Sagaj

ŽKK POMURJE: MARIBOR   34 : 44

 

ŽKK POMURJE: ATHLETE CELJE   37 : 51

Komentar trener Miha Domjan:

V nedeljo 12.2.2017 smo na osnovni šoli 1 V Murski Soboti odigrali še zadnji turnir prvega dela v ligi mlajših deklic U11. Proti ekipi ŽKK Maribor in proti ekipi KK Athlete Celje ekipa A. Nastopale so: Selina Gyorek, Vesna Mate, Neža Lukač, Pia-Gaja Perš, Neva Hari, Anesa Emruli, Maša Kolman, Zoja Slavic, Sara Grmič, Naja Kovačič, Neja Čerpnjak, Alma Brinar, Vita Jelenovec, Žana Kolman, Julija Prejac, Beja Kokol.

Proti Ekipi Maribora smo začeli močno ofenzivno igro v napadu in obrambi, kar kaže rezultat tekme. Želja je bila omogočiti vsem igralkam, da bodo sodelovale v igri, zato so tudi na igrišču bile mlajše igralke. Dvoboj ni bil odločen vse do zadnjih minut srečanja, kjer sta nažalost z igrišča morali dve igralki druge skupine zaradi 5 osebnih napak in s tem povezani menjavi dveh manj izkušenih igralk. Seveda je razumljivo, da nekatere igralke na igrišču še nimajo toliko izkušenj/poguma in zato ne odigrajo tako agresivno kot druge, pri čemer dobivajo osebne napake druge bolj agresivne igralke.

Zavedati se moramo da se pri U11 ne igrajo lestvice/razporeditve za igranje/ Final 4 in ostale tekmovalne skupine. Zato je želja s strani  Košarkaske Zveze Slovenije (KZS) in Združenja Košarkaskih Trenerjev Slovenije (ZKTS), da pri mlajših kategorijah na tekmah nastopajo igrelke v čim večjem številu, in s tem pridobivajo izkušnje.

Proti Ekipi KK Athelete Celje ekipa A smo prav tako odigrali močno ofenzivno igro v napadu in obrambi. V napadu nam je sicer manjkala ena od bolj izkušenih igralk in smo zato z rotacijo igralk v posameznih skupinah odigrali bolj fleksibilno igro. Igra je zato bila zelo napeta skozi celotno tekmo, kjer je bila razlika v koših posamezne ekipe minimalna.

Nasprotniki so bili v igri obeh tekem boljši in se njim zato zahvaljujemo za izjemno borbeno igro, ter za pridobljene izkušnje posameznih igralk.

Čestitke pa gredo vsem igralkam mlajših deklic U11 ŽKK Pomurje za močno in pogumno igro saj so pokazale velik napredek  iz lanske sezone, kjer postajajo konkurentne tudi močnejšim ekipam, kot sta to ŽKK Maribor In KK Athlete Celje. Poraz zato jemljemo kot motivacijo za napredek in se poskušamo iz napak na igrišču naučiti, da bomo napredovali in zato ob naslednjem srečanju še boljši nasprotnik.

Vsem Staršem (tem, ki so uspeli udeležit srečanja) se zahvaljujem za navijanje in spodbujanje svojih otrok na igrišču in krati dodajam, da je košarka le šport. Zavedati se moramo, da je v vsaki igri nekdo ki zmaga in nekdo, ki izgubi (razen v primeru neodločenega izida). Prav tako se je potrebno zavedati, da še vedno govorimo o mlajših deklicah, čeprav so nekatera med njimi po rasti že večje, so to še vedno mlajši otroci, ki nekatere stvari jemljejo drugače kot odrasli. Zato je spodbujanje dobrodošlo, medtem ko zahtevanje da izvajajo posamezne elemente v igri, na boljši način kot so pa v tem trenutku sposobne pa žal ne. Skozi tekme pridobivajo razne izkušnje, si postajajo boljše prijateljice ter se skupaj veselijo in oblikujejo v bodoče ”Velike Košarkarice”.  Bodite ponosni na svoje otroke, saj pridno trenirajo in se trudijo po najboljših močeh, da pokažejo/dokažejo sebi in vsem nam kaj so sposobne in česar so se pridno naučile.

Posebna zahvala gre tudi Klaudiji, da je spoštovala dogovor o menjavi/sobstituciji mlajših igralk, v določenem dogovorjenem času, pri čemer je bila kvaliteta igre na obeh straneh konkurentna in izenačena.