Category: dekleta U13

Kljub porazu viden velik napredek

04.10.2017 ob 10:00, Športna dvorana Slovenske Konjice, sodnika Blaž Leskovar in Andrej Rebernak

KONJICE: ŽKK POMURJE   60 : 31

(17:4, 12:7, 17:16, 14:4)

Igralke Žkk Pomurje:

Nuša Gomboc, Selina Gyorek, Neva Hari, Ema Jaklin, Neža Lukač, Lara Lutar, Vesna Mate, Zoja Slavic, Alja Rajbar Pertoci

Po tem ko so mlajše pionirke v prvem krogu mini-pokala Spar premagale B ekipo Celja, jim je žreb v drugem krogu namenil ekipo Konjic, ki velja za enega izmed favoritov in ekipo s katero smo že v prvem krogu prvenstva pomerili in doživeli hud poraz. Ne toliko rezultatski, kot v demonstraciji košarkarskega znanja, agresivnosti in razumevanja igre, kjer je bilo videti veliko pomanjkanje znanja in veščin košarke. Po menjavi trenerja je nov trener aktivno in strokovno pristopil k odpravljanju napak, dekleta pa pokazala željo za napredek in sprejemanje znanja. Obisk treningov je bil zelo zadovoljiv, tako da je tekma proti Konjicam prišla kot pregled napredka deklet.

Dekleta so prikazala res dobro igro, navdušila z željo in borbenostjo, tako da smo z napredkom v tako kratkem času več kot zadovoljni. Upajmo, da bodo dekleta s takimi velikimi koraki nadaljevala tudi na naslednjih treningih.

 

Komentar tekme oz. naše igre je pa podal tudi trener Žkk Konjice, Robert Matevžič:

“Ekipa Pomurja u13 je od zadnje naše medsebojne tekme tako individualno kot taktično zelo napredovala. Ko so videle da lahko igrajo, so postale tudi samozavestne, kar se je poznalo na igri, v kateri je bilo prisotno veliko več želje in energije. Za ta napredek v tako kratkem času si dekleta in trenerji zaslužijo vse pohvale.”

Začetek za mlajše pionirke

14.10.2017 ob 10:00, Športna dvorana Slovenske Konjice

PODČETRTEK: ŽKK POMURJE   33 : 30

(13:9, 2:4, 10:16, 8:1)

 

KONJICE: ŽKK POMURJE   44 : 14

(18:0, 6:2, 14:4, 6:8)

 

Komentar turnirja trener Davorin Pok:

Po nekaj mesečnem premoru se je za nas začelo letošnje prvenstvo v kategoriji u13. Prvi turnir smo odigrali v Slovenskih Konjicah. Prvo tekmo smo odigrali proti ekipi iz Podčetrtka, kjer se je videlo, da smo v samih osnovah košarke zelo šibki. Dekleta so poskušala nadomestiti to z borbo, kar jim je na koncu tudi skoraj uspelo. Tekmo smo izgubili za vsega 3 točke. Drugo tekmo smo odigrali proti domačinkam, katere so vsaj nekaj razredov nad nami. Našo ekipo čaka precej dela. Dekleta so na zadnjih treningih pokazale, da so lačne dela in učenja, potrebujejo samo čas. Dekleta so perspektiva, zdaj je na vrsti delo s katerim bomo nadoknadili zamujeno in že na naslednjem turnirju pokazali, da se da s pravilnim pristopom v kratkem času odpraviti veliko osnov košarke, ki nam povzročajo preveč težav.

 

Mlajše pionirke sezono zaključile z zmago

11.03.2017 ob 10:00, Športna dvorana OŠ1 Murska Sobota, sodnik: Miha Glavnik

ŽKK POMURJE: ATHLETE JANA   38 : 25

(10:5, 6:6, 14:7, 8:7)

ŽKK POMURJE: FELIX B   20 : 0 bb

 

Igralke Žkk Pomurje: Mia Žekš, Lana Vidovič, Eva Maučec, Živa Rituper, Nastja Klement, Lara Lutar, Ema Jaklin, Nuša Gomboc, Nika Vute, Ana Ošlaj, Selina Gyorek, Zoja Slavic, Neža Lukač,

Komentar trenerja Pok Davorin:

Zadnjo tekmo smo odigrali pred domačim občinstvom proti ekipi Žkk Jana Athlete. Ekipa Felix b je namreč odpovedala sodelovanje zaradi bolezni. Tako smo odigrali samo eno tekmo in jo zanesljivo dobili. Igralke so skozi celotno leto pridno napredovala. Smernice za naprej so postavljene, sedaj pa je vse na igralkah da pridno prihajajo na treninge in še naprej napredujejo.

Mlajše pionirke z dvema zmagama iz Celja

04.02.2017 ob 09:30, Športna dvorana Gimnazije Center Celje, sodnika: Dragan Šučur in Matija Belej

ATHLETE CELJE B: ŽKK POMURJE  14 : 25

(7:8, 1:8, 2:6,4:4)

FELIX ZASAVJE B: ŽKK POMURJE  9 : 44

(4:12, 4:12, 1:12, 0:8)

Igralke Žkk Pomurje: Mia Žekš, Lana Vidovič, Eva Maučec, Živa Rituper, Lara Lutar, Ema Jaklin, Doroteja Bojnec, Nuša Gomboc, Selina Gyorek, Zoja Slavic, Neža Lukač

Komentar trenerja Pok Davorin:

Prvi turnir v tretjem delu tekmovanja je potekal v Celju. Najprej smo se pomerili z domačinkami, katere smo do sedaj že dvakrat kar visoko premagali. Tekma je bila zanimiva do konca, saj si nobena od ekip ni priigrala občutnejše prednosti. Naši malenkost slabši igri je sledila njihova dobra igra, kar se je poznalo na rezultatu. Na koncu je mogoce predost nerealna, saj so se domačinke zelo dobro upirale. Drugo tekmo smo odigrali proti Felixu b in kontrolirali celoten potek srečanja. Veseli predvsem dejstvo, da so mlajše igralke, tako v tehničnem, kot taktičnem znanju ujele starejše in “izkušenejše” soigralke.

Mlajše pionirke prepričljive v Celju

1. SKL, U13

14.01.2017 ob 09:30, Športna dvorana Gimnazije Center Celje, sodnika: Tjaša Unverdorben in Dragan Prodič

ATHLETE CELJE: ŽKK POMURJE  9 : 40

(5:12, 1:9, 2:11, 1:8)

Igralke Žkk Pomurje: Mia Žekš, Lana Vidovič, Eva Maučec, Živa Rituper, Nastja Klement, Lara Lutar, Doroteja Bojnec, Nuša Gomboc, Ana Ošlaj, Sanja Balažic, Selina Gyorek, Neža Lukač

Komentar trenerja Pok Davorin:

Zadnji turnir oz tekmo smo odigrali v Celju proti njihovi b ekipi. Ekipa Litije je namreč odpovedala udeležbo na tem turnirju zaradi bolezni. Na začetku tekme so domačinke začele zelo odločno in povedle. Mi se nismo ustrašili njihove igre in smo z enako mero odgovorili na njihovo igro. Skozi celotno srečanje smo igrali požrtvovalno in smo diktirali tempo. Na koncu je prevladal naše individualno znanje.

Dve lepi in zanesljivi zmagi mlajših pionirk

1. SKL, U13

10.12.2016 ob 13:00, Športna dvorana OŠ1 Murska Sobota, sodnika: Tilen Trajbarič in Marko Irgolič

ŽKK POMURJE: ATHLETE CELJE 42 : 12

(12:4, 5:0, 14:4, 11:4)

ŽKK POMURJE: LITIJA  53 : 5

(24:2, 13:0, 12:2, 4:1)

Igralke Žkk Pomurje: Mia Žekš, Lana Vidovič, Eva Maučec, Živa Rituper, Nastja Klement, Lara Lutar, Nuša Gomboc, Selina Gyorek, Neža Lukač, Zoja Slavic, Sara Grmič, Vesna Mate