Tesna a zaslužena zmaga članic

članska EXTRA liga LPI.SI – 10.krog

26.02.2017 ob 15:30, Športna dvorana OŠ1 Murska Sobota

ŽKK POMURJE: FELIX ZASAVJE  58: 53

Rezultat po četrtinah: (19:13, 11:20, 16:11, 12:9)

Igralke in strelke Žkk Pomurje:

Alja Samec 20 (1:3, 3×3), Nina Domjan 12 (6:6), Kiara Marinič 10 (2:4), Anja Zamuda 8, Ajda Pejčič  6, Maša Črnko  2, Natalija Rebrica, Tara Tratnjek, Marina Grmič, Viktorija Slivnjek,  Alja Roudi, Urša Sever.

Komentar tekme trener Slavko Domjan:

V preloženi tekmi 9. kroga Exrea lige LPI smo se pomerili z dokaj mlado, poletno ter tehnično dobro podkovano ekipo iz Trbovelj. V prvem polčasu smo imeli kar nekaj težav predvsem v obrambi, zaradi načina igre nasprotnic (igrale so z štirimi nizkimi zunanjimi igralkami in le enim klasičnim centrom). Ko smo v drugem delu igre »zaprli« poti do koša in dobili skok v obrambi in napadu zmaga kljub majhni razliki več ni bila vprašljiva. Danes sta poleg že konstantno zelo dobre igre Alje S. ter borbene Nine, velik delež k zmagi prispevale strelsko razpoložena Anja ter v skoku uspešna Natalija. K pomembni zmagi glede na razvrstitev na lestvici, so s skupnim pozitivnim ekipnim duhom svoj delež prispevala vsa dekleta, ki so stopila na parket ter tudi tista, ki tokrat niso dobile priložnosti za igro. Ne nazadnje je pomemben delež prispeval še pomožni trener Miha, ki je z uspešno masažo po hudem padcu vrnil v igro Aljo S., kar se je izkazalo za ključen element v celotni predstavi.
Čestitke nasprotnicam za borbeno igo, ter posebej zahvala za razumevanje naših zdravstvenih težav pred mesecem dni, ko so pristali na preložitev tekme.