Preboj na F4 žal tokrat ni uspel

članska EXTRA liga LPI.SI – 11.krog

02.04.2017 ob 18:00, Športna dvorana Graberje v Varaždinu

VINDI VARAŽDIN: ŽKK POMURJE  53: 45

Rezultat po četrtinah: (12:9,  6:11,  13:10,  22:14)

Igralke in strelke Žkk Pomurje:

Alja Samec  14 (3/4, 1×3),  Blaža Čeh 11 (2/4, 2×3), Natalija Rebrica 9 (5/7), Maša Črnko 6 (2/4), Kiara Marinič 3 (1/1), Tara Tratnjek 2, Nina Domjan (0/2), Bruna Čeh, Urša Sever, Alja Roudi, Lucija Cör

Komentar igre trener Slavko Domjan:

Odločilno srečanje za četrto pozicijo na razpredelnici Extra lige LPI, so dekleta žal morala odigrati brez odsotnih Anje, Viktorije in Ajde, vendar ob izdatni »pomoči« treh starejših deklic (pionirk) Blaže, Brune in Lucije.

Zavedajoč se pomembnosti tekme smo jo začeli dokaj nervozno in nasprotnicam v prvih minutah dovolili občutnejšo prednost. Po »preboleli« uvodni tremi smo rezultat znižali in do polčasa prešli v vodstvo. Tudi drugi polčas smo začeli dokaj neprepričljivo in se tako z nasprotnicami v vodstvu večkrat zamenjali. Pet minut pred koncem so igralke Vindija zadele dve dokaj srečni »trojki« in si priigrale občutnejšo prednost, ki so ga ob domačinskem sojenju obdržale do konca srečanja.

Grenkoba poraza ostaja, vendar dekletom vsekakor čestitke za izredno borbenost in na trenutke všečno predstavo. Mladostna neizkušenost večine igralk, ter želja po uvrstitvi na final-four je botrovala nekaj napakam, ki so danes odločile tekmo. Ena tekma je le ena bitka, »vojna« se dobiva na dolgi rok. In to »vojno« je ekipa dosegla z uvrstitvijo na peto mesto v ligi, ki je ne more izgubiti tudi v zadnjem krogu letošnje sezone.