Kljub porazu viden velik napredek

04.10.2017 ob 10:00, Športna dvorana Slovenske Konjice, sodnika Blaž Leskovar in Andrej Rebernak

KONJICE: ŽKK POMURJE   60 : 31

(17:4, 12:7, 17:16, 14:4)

Igralke Žkk Pomurje:

Nuša Gomboc, Selina Gyorek, Neva Hari, Ema Jaklin, Neža Lukač, Lara Lutar, Vesna Mate, Zoja Slavic, Alja Rajbar Pertoci

Po tem ko so mlajše pionirke v prvem krogu mini-pokala Spar premagale B ekipo Celja, jim je žreb v drugem krogu namenil ekipo Konjic, ki velja za enega izmed favoritov in ekipo s katero smo že v prvem krogu prvenstva pomerili in doživeli hud poraz. Ne toliko rezultatski, kot v demonstraciji košarkarskega znanja, agresivnosti in razumevanja igre, kjer je bilo videti veliko pomanjkanje znanja in veščin košarke. Po menjavi trenerja je nov trener aktivno in strokovno pristopil k odpravljanju napak, dekleta pa pokazala željo za napredek in sprejemanje znanja. Obisk treningov je bil zelo zadovoljiv, tako da je tekma proti Konjicam prišla kot pregled napredka deklet.

Dekleta so prikazala res dobro igro, navdušila z željo in borbenostjo, tako da smo z napredkom v tako kratkem času več kot zadovoljni. Upajmo, da bodo dekleta s takimi velikimi koraki nadaljevala tudi na naslednjih treningih.

 

Komentar tekme oz. naše igre je pa podal tudi trener Žkk Konjice, Robert Matevžič:

“Ekipa Pomurja u13 je od zadnje naše medsebojne tekme tako individualno kot taktično zelo napredovala. Ko so videle da lahko igrajo, so postale tudi samozavestne, kar se je poznalo na igri, v kateri je bilo prisotno veliko več želje in energije. Za ta napredek v tako kratkem času si dekleta in trenerji zaslužijo vse pohvale.”