Za finale zmanjkal kanček sreče

04.05.2018 ob 18:30, Športna dvorana OŠ1 M.Sobota, sodnika Jure Letonje in Marko Šket

ŽKK POMURJE: ILIRIJA  48 : 54

(15:11, 10:12, 13:11, 10:20)

Strelke in igralke Žkk Pomurje: Blaža Čeh 18, Mia Žekš 15, Aneja Stojko 8, Ana Lukač 5, Staša Horvat 2, Alja Toplak, Živa Rituper, Tina Fartek, Eva Madjar, Neža Lukač, Zoja Slavic

statistika tekme

Na zaključni turnir četverice najboljših ekip državnega prvenstva starejših pionirk so se naša dekleta uvrstila kot četrta, kar je pomenilo, da so se v polfinalu srečale proti prvo uvrščeni ekipi Akson Ilirija, ki so veljale za favorita v tej tej tekmi. S tem se seveda niso strinjale naše punce, ki so se s hrabro, požrtvovalno in izjemno borbeno igro postavile po robu ekipi Ilirije. Posledica je bila odlična tekma, kjer si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Naša dekleta so skozi celotno srečanje vodila, žal pa je v zadnjih dveh minutah tekme zmanjkalo moči, pa tudi kanček športne sreče, tako da so se na koncu tekme uvrstitve v finale Ilirijanke. Našim dekletom za pristop in prikazano kapa dol.

V drugem polfinalu je ekipa Triglava lažje od pričakovanj premagala ekipo Felixa Zasavje z rezultatom 77:50.

Našim dekletom v tekmi za bronasto medaljo želimo obilo sreče, če pa ponovijo pristop in predstavo s polfinalne tekme pa lahko optimistično pričakujemo tekmo v nedeljo 6.5.2018, ki se v dvorani Oš1 v Murski Soboti prične ob 17:00!