Poraz mladink kljub dobri predstavi

1. SKL VZHOD za mladinke

05.01.2014 ob 17:00, dvorana OŠ1 Murska Sobota, sodnika: Klemen Vute in Marijan Bilič

ŽKK POMURJE : KRKA 45:57

rezultat po četrtinah: (15:16, 12:12, 10:15, 8:14)

strelke za ŽKK Pomurje: Ana Ambruš 3 (1×3), Viktorija Slivnjek, Tina Štihec 2, Tina Cvijanovič 13 (4/6 in 1×3), Urša Pirš 2, Urška Juteršnik 14 (4/8 in 2×3), Ajda Pejčič, Melani Dolgov, Nuša Šuklar, Natalija Rebrica 11 (5/10)

Po seriji poškodb, ki so jih naša dekleta dodobra zdesetkala, smo danes gostili ekipo Krke iz Novega Mesta. Zaradi poškodbe ni nastopila Viktorija, Ajda še čuti posledice poškodbe, zato je bila samo na klopi za rezerve, vrnila pa se je Urška, katera je pa bila praktično brez treninga, vendar je pokazala karakter in z njeno vrnitvijo je ekipa dosti pridobila.

Dekleta so začela zelo borbeno in držala korak z ekipo iz Dolenjske celoten prvi polčas. Tudi tretja četrtina je bila izenačena in do konca enakovredna, ob zvoku sirene pa so gostje s košem iz svoje polovice povečale vodstvo na plus šest. V zadnji četrtini so nam pošle moči in na koncu so dekleta kljub dobri igri tekmo izgubila. Veseli dejstvo, da če imamo popolno ekipo in je pristop pravilen, lahko igramo tudi z ekipami iz vrha razpredelnice.

V nadaljevanju pa še komentar naše igralke Tine Cvijanovič:

Mladinke smo gostile ekipo iz Novega Mesta. Nasprotnic nismo poznale. V tekmo smo šle zelo sproščeno in odločno. Prvi polčas smo odigrale borbeno in čez celi polčas nadzorovale rezultat. V tretji četrtini smo z dobro igro nadaljevale vendar po petih minutah popustile. Igralke iz Novega Mesta so to iskoristile in prišle v vodstvo . Prednost so stopnjevale v četrti četrtini. Poskušale smo se približati vendar smo zgrešile kar nekaj odprtih metov. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj moči in nasprotnice so zasluženo prišle do zmage!