Zgodovina kluba

Ženska košarka ima v pokrajini ob Muri zelo dolgo in bogato tradicijo. Še daleč (40 in več let) nazaj v času bivše Jugoslavije se je igrala zelo dobra ženska košarka. Vmes je članska ekipa igrala v takratni medrepubliški ligi.
Za večino uspehov v tistem času je najbolj zaslužen žal že pokojni g. Šeruga, znan kot »Bajs«. Kar lepo število let sta bila zelo dejavna dva kluba, saj je obstajal tudi klub v Radencih in je bilo prisotno veliko rivalstvo.
Pozneje se je obdržal le klub v M. Soboti z različnimi imeni. V novejši zgodovini v času samostojnosti se je klub ves čas zavzeto trudil, da bi še naprej deloval uspešno. Po nekaj letih igranja v drugi ligi so se članice pod predsedstvom ambicioznega Jožeta Pušenjaka uspele uvrstiti v prvo državno ligo, kar je bil v tistih časih izjemen uspeh. Ves čas delovanja je bil klub zelo uspešen s svojimi tekmovalnimi ekipami v mlajših starostnih kategorijah.
Leta 1997 je vodenje kluba prevzela nekdanja odlična košarkarica Zdenka Benko, kateri gre vsa zahvala, da se je klub v teh težkih gospodarskih časih uspel obdržati in celo v teh šestih letih osvojil tri medalje državnega prvenstva v mlajših kategorijah, članice pa so ves čas igrale v prvi državni ligi. Za naslednje leto je klub prijavil članice v drugo ligo zaradi obilice težav. Zadnji dve leti sta bili še posebej težki, predvsem organizacijsko, saj ima čedalje manj ljudi voljo delati v ženskem športu, upadlo pa je tudi število mladih igralk kar je posebej zaskrbljujoče kot, da danes mlada dekleta šport ne zanima več.

USPEHI V ZADNJIH SEZONAH:

Srebrna medalja deklice leta 1998
Srebrna medalja kadetinje leta 1998
Srebrna medalja deklice leta 2002
Sedem uvrstitev deklic ali kadetinj med prvih osem ekip državnega prvenstva v zadnjih osmih letih

ČLANICE DRŽAVNIH REPREZENTANC

Klub se lahko pohvali, da je imel v zadnjih letih zelo veliko število reprezentantk oziroma kandidatk v različnih starostnih selekcijah. Tako so se v reprezentančnih akcijah zvrstile naslednje igralke: Horvat Anita, Ori Alenka, Svetina Mira, Daliborka Jocić, Kolman Irena, Pušenjak Sara, Kerec Natalija, Orban Saška, Kuzma Simona, Ficko Jasmina, Ternar Katja, Tanacek Tadeja in Gorčan Nuša. Glede na majhno število igralk v klubu v primerjavi z ostalimi glavnimi klubi v Sloveniji smo s tem fenomen, kar je dokaz, da znamo delati in, da so dekleta iz naše regije lahko zelo dobre košarkarice.
Lahko smo ponosni tudi na to, da je v našem klubu naredila prve košarkarske korake tudi trenutno najboljša slovenska igralka Daliborka Jocić.