Domači turnir najmlajših

1. SKL, U11

12.02.2017 ob 09:00, Športna dvorana OŠ 1 Murska Sobota, sodnika: Marko Irgolič in Tomaž Sagaj

ŽKK POMURJE: MARIBOR   34 : 44

 

ŽKK POMURJE: ATHLETE CELJE   37 : 51

Komentar trener Miha Domjan:

V nedeljo 12.2.2017 smo na osnovni šoli 1 V Murski Soboti odigrali še zadnji turnir prvega dela v ligi mlajših deklic U11. Proti ekipi ŽKK Maribor in proti ekipi KK Athlete Celje ekipa A. Nastopale so: Selina Gyorek, Vesna Mate, Neža Lukač, Pia-Gaja Perš, Neva Hari, Anesa Emruli, Maša Kolman, Zoja Slavic, Sara Grmič, Naja Kovačič, Neja Čerpnjak, Alma Brinar, Vita Jelenovec, Žana Kolman, Julija Prejac, Beja Kokol.

Proti Ekipi Maribora smo začeli močno ofenzivno igro v napadu in obrambi, kar kaže rezultat tekme. Želja je bila omogočiti vsem igralkam, da bodo sodelovale v igri, zato so tudi na igrišču bile mlajše igralke. Dvoboj ni bil odločen vse do zadnjih minut srečanja, kjer sta nažalost z igrišča morali dve igralki druge skupine zaradi 5 osebnih napak in s tem povezani menjavi dveh manj izkušenih igralk. Seveda je razumljivo, da nekatere igralke na igrišču še nimajo toliko izkušenj/poguma in zato ne odigrajo tako agresivno kot druge, pri čemer dobivajo osebne napake druge bolj agresivne igralke.

Zavedati se moramo da se pri U11 ne igrajo lestvice/razporeditve za igranje/ Final 4 in ostale tekmovalne skupine. Zato je želja s strani  Košarkaske Zveze Slovenije (KZS) in Združenja Košarkaskih Trenerjev Slovenije (ZKTS), da pri mlajših kategorijah na tekmah nastopajo igrelke v čim večjem številu, in s tem pridobivajo izkušnje.

Proti Ekipi KK Athelete Celje ekipa A smo prav tako odigrali močno ofenzivno igro v napadu in obrambi. V napadu nam je sicer manjkala ena od bolj izkušenih igralk in smo zato z rotacijo igralk v posameznih skupinah odigrali bolj fleksibilno igro. Igra je zato bila zelo napeta skozi celotno tekmo, kjer je bila razlika v koših posamezne ekipe minimalna.

Nasprotniki so bili v igri obeh tekem boljši in se njim zato zahvaljujemo za izjemno borbeno igro, ter za pridobljene izkušnje posameznih igralk.

Čestitke pa gredo vsem igralkam mlajših deklic U11 ŽKK Pomurje za močno in pogumno igro saj so pokazale velik napredek  iz lanske sezone, kjer postajajo konkurentne tudi močnejšim ekipam, kot sta to ŽKK Maribor In KK Athlete Celje. Poraz zato jemljemo kot motivacijo za napredek in se poskušamo iz napak na igrišču naučiti, da bomo napredovali in zato ob naslednjem srečanju še boljši nasprotnik.

Vsem Staršem (tem, ki so uspeli udeležit srečanja) se zahvaljujem za navijanje in spodbujanje svojih otrok na igrišču in krati dodajam, da je košarka le šport. Zavedati se moramo, da je v vsaki igri nekdo ki zmaga in nekdo, ki izgubi (razen v primeru neodločenega izida). Prav tako se je potrebno zavedati, da še vedno govorimo o mlajših deklicah, čeprav so nekatera med njimi po rasti že večje, so to še vedno mlajši otroci, ki nekatere stvari jemljejo drugače kot odrasli. Zato je spodbujanje dobrodošlo, medtem ko zahtevanje da izvajajo posamezne elemente v igri, na boljši način kot so pa v tem trenutku sposobne pa žal ne. Skozi tekme pridobivajo razne izkušnje, si postajajo boljše prijateljice ter se skupaj veselijo in oblikujejo v bodoče ”Velike Košarkarice”.  Bodite ponosni na svoje otroke, saj pridno trenirajo in se trudijo po najboljših močeh, da pokažejo/dokažejo sebi in vsem nam kaj so sposobne in česar so se pridno naučile.

Posebna zahvala gre tudi Klaudiji, da je spoštovala dogovor o menjavi/sobstituciji mlajših igralk, v določenem dogovorjenem času, pri čemer je bila kvaliteta igre na obeh straneh konkurentna in izenačena.