Dve lepi zmagi najmlajših deklic

1. SKL, U11

05.03.2017 ob 09:00, Športna dvorana OŠ Šmarje, sodnika: Matic Sever in Urban Fajs

ATHLETE ŠALEŠKA: ŽKK POMURJE   17: 64

(29:5, 14:1, 12:5, 9:6)

JELŠA ŠMARJE: ŽKK POMURJE   36: 40

(22:13, 4:13, 4:6, 6:8)

 

Komentar trener Miha Domjan:

V nedeljo 05.03.2017 smo v Šmarju pri Jelšah odigrali prvi dve tekmi drugega dela tekmovanja v kategoriji U11 – mlajše deklice. Obe tekmi smo z lepo igro tudi zmagali. Nastopile so: Alja Rajbar Pertoci, Selina  Gyorek, Vesna Mate, Taja Horvat, Neža Lukač, Pia-Gaja Perš, Neva Hari, Naja Kovačič, Zoja Slavic in Alma Brinar.

ŽKK Pomurje: ŽKK Šmarje Jelša

Prvo tekmo proti nasprotni ekipi Šmarje Jelša smo začeli z rahlo jutranjo zaspanostjo, kar je bilo vidno tudi na rezultatu. Do polčasa pa smo uspeli rezultat izenačiti. Z veliko truda in borbenosti smo nato nadaljevali drugi polčas, kjer smo bili do zadnjih minut zelo agresivni v napadu in obrambi. Tekma ni bila odločena vse do zadnjih minut, ko smo v zadnjih minutah uspeli ugnali nasprotno ekipo.

Vidno je izboljšanje igre in znanja (tehničnega in taktičnega), agresivnosti, borbenosti ter izkušenosti v primerjavi z lansko sezono. Pridnost in delavnost deklet je vida na igrišču, saj se trudijo po svojih najboljših močeh odigrati pametno, Igra postaja zanimiva, upoštevati začenjajo napotke trenerja.

Deklicam čestitam za kvalitetno igro poudarjam, da z pridnostjo in marljivostjo ter trdim delom lahko uresničimo željene cilje, če bomo delali enotno kot ekipa. Individualnost in nepremišljene ”hitre” reakcije na igrišču pa nam bodo prinašale napake (koraki, slabe podaje, nepravilna obramba in zamujanje v tranziciji igre) ter prinašale slab rezultat. Odigrale ste dobro in agresivno, čeprav so nasprotnice v začetnih minutah prvega dela pobegnile na nekaj točk razlike, ste jih z močno in premišljeno igro, uspele ujeti in na koncu tudi premagati. Ne smemo se predati, vztrajati moramo do konca, saj je tekma odločena šele takrat, ko sodnik zapiska konec in se oglasi sirena!!! Bravo deklice, danes ste naredile še en velik korak naprej, v pravem tekmovalnem košarkarskem duhu,  kot ekipa (”naša mala banda”) mlajših deklic U11!

Trenerki Nini iz Šmarja se zahvaljujem za izjemno borbeno igro, ter za upoštevanje dogovorjenih zamenjav v določenem delu igre, kjer so lahko nastopile tudi mlajše in manj izkušene igralke.

ŽKK Pomurje: ŽKK Athlete Šaleška

Drugo tekmo smo začeli popolnoma drugače, saj smo takoj v začetni fazi igre agresivno napadali koš. Vidno je bilo tudi, da na način igre vpliva rezultat začetnih iger, kjer z dobrim rezultatom lahko takoj začnemo z močno igro, medtem ko pri slabšem rezultatu postanemo distancirani. Pri tem bi rad poudaril, da je celotna ekipa, torej vseh 10 igralk zadela in dosegla koš. Torej od 10 metov smo zadeli 10 zadetkov, kar je zelo vplivalo na pozitivno vzdušje v ekipi. Prav takšen je bil tudi prvi del igre slalomsko-štafetnega vodenja, kjer smo brez izgubljene žoge dosegli prvi dve mesti. To pozitivno vzdušje smo nato prenesli tudi na igrišče, kjer smo brez strahu takoj v začetni fazi igre dosegli nekaj lahkih košev. Zadevali smo preko rok nasprotnikov in tudi ko so nad nami bile storjene osebne napake. Med strelke se je zato vpisalo veliko število igralk.

Vaje, ki jih izvajamo na treningih se zato obrestujejo in postajajo del naše igre, če samo pomislite na število ”knock-out” iger, ki smo jih že izvajali na treningih iz različnih pozicij. Zato dosegamo koše ne le koše iz pozicij blizu koša, ampak tudi iz večjih razdalj. Spomnite se samo, kolikokrat je sodnik dvignil v znak roke in pokazal met za tri točke (trojko)! Štiri krat,  iz različnih pozicij, zadela pa ste štiri različne igralke. Sicer ne smemo pozabiti dejstva, da smo igrali z mlajšimi in manj izkušenimi deklicami, saj ekipa ni bila popolna, vendar se lahko pohvalite z doseženim rezultatom, saj ste iz lanske sezone zelo napredovale!

Z veseljem lahko pričakujemo naslednje turnirje  z dobro in zanimivo košarko!