Dve zelo zanesljivi zmagi najmlajših

07.05.2017 ob 12:30, Športna dvorana OŠ 1 Murska Sobota, sodnika: Marko Irgolič in Tomaž Sagaj

ŽKK POMURJE: DOMŽALE  48 : 24

(23:10, 8:0, 5:5, 12:9)

ŽKK POMURJE: JANA ATHLETE  110 : 19

(29:10, 30:4, 22:1, 29:4) 

Komentar trenerja Miha Domjan:

V nedeljo 7.5.2017 smo v dvorani OŠ I. v Murski Soboti odigrali predzadnji turnir tretjega dela tekmovanja v kategoriji mlajših deklic U11 proti ekipama ŽKK Jana Athlete (Laško) in ŽKK Domžale. Po odlični igri na obeh srečanjih, smo se veselili dveh novih visokih zmag. Tokrat gre pohvala vsem igralkam za prikazano, hkrati pa se že veselimo zadnjega letošnjega turnirja v Laškem konec prihodnjega tedna.

Prvo tekmo turnirja so dekleta odigrale zavzeto odgovorno z upoštevanjem navodil, kar se je odrazilo v letošnji najvišji zmagi. Sicer je bilo vidno, da je nasprotna ekipa tokrat nastopila z mlajšimi in manj izkušenimi igralkami, kar je tudi nam omogočalo rotacije in porazdelitev enake minutaže vsem igralkam. Naše v ekipi starejše igralke so odigrale zelo agresivno v obrambi in brez strahu v napadalnih akcijah. Pri tem so pokazale veliko individualnih sposobnosti, kot tudi uspešne zametke ekipne kolektivne igre. Takšen pristop so marljivo spremljale še mlajše igralke in s tem nakazale, da bodo v naslednji sezoni ob pridnem delu na treningih lahko tudi one nosilke igre.

Tudi v drugem srečanju proti bistveno močnejši ekipi iz Domžal so dekleta začela srečanje borbeno in napadalno. Skozi težnjo po čim več kolektivne igre so si z podajami, hitro tranzicijo in agresivno obrambo priigrale nekaj zelo lepo odigranih zgodnjih napadov, protinapadov ter postavljenih situacij, s čimer zmaga ni bila vprašljiva v nobenem trenutku. Tudi na tej tekmi so svoje priložnosti dobile vse igralke in pokazale lep napredek v svojem košarkarskem znanju.