Za konec dve zmagi najmlajših pionirk

14.05.2017 ob 09:30, Športna dvorana OŠ Primož Trubar Laško, sodnika: tomaž Mlakar in Mateo Martinovič

ŽKK POMURJE: DOMŽALE  40 : 24

 

ŽKK POMURJE: JANA ATHLETE  60 : 15

Komentar trenerja Miha Domjan:

Turnir v Laškem pa je bila za naše igralke svojevrstna (neprijetna) izkušnja. Domačini so brez obvestila prestavili turnir v drugo dvorano, kar nam je že ob prihodu povzročilo nemalo preglavic. Po »prebolelih« težavah z prihodom so sledile nove tehnične, saj je na prošnjo domačinov zapisnik tekem pisal kar naš uradni predstavnik Jure (zelo uspešno).

Na prvem srečanju proti domačinkam je bila zopet vidna izrazita razlika v kvaliteti, ki se je odrazila v visoki zmagi. Zato pa so se morala dekleta izkazati na drugem srečanju proti vrstnicam iz Domžal, ki so tokrat začele tekmo z zelo ostro na trenutke celo grobo igro v obrambi. Prilagajanje na slabe razmere v dvorani ter način igre nasprotnic, ki jih dekleta do slej niso izkusile je trajalo do polčasa, ko smo vodili zgolj z dvema točkama naskoka. V drugem delu se je večina deklet prilagodila načinu igre nasprotnic, se z podajami hitro reševale žoge, ter z nekaj uspešnimi protinapadi pripeljale tekmo v mirno končnico. Vsekakor je bila ta, čeprav neprijetna a vseeno zelo koristna izkušnja, našim dokaj »mehkim« igralkam dobrodošla. Dokazale so, da se lahko znajdejo tudi v dokaj vprašljivih košarkarskih okoliščinah, ki ji bodo v naslednjih letih prav gotovo še deležne.

Ob koncu sezone čestitke vsem igralkam za viden napredek še posebej tistim, ki so na treningih bile najbolj marljive. Enako velja staršem za pomoč pri prevozih ter spodbujanja na tekmah, ter vodstvu kluba za uspešno krmarjenje skozi preteklo sezono.